Σεβίλλη… League για μια ακόμα χρονιά!

Η διοργάνωση της ανήκει και το απέδειξε και στον τελικό με την Ίντερ. Η ομάδα του Λοπετέγκι αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έριξε στο… καναβάτσο και τους Ιταλούς, νικώντας με 3-2. Οι Ανδαλουσιανοί δεν χάνουν ποτέ σε τελικό UEFA/Europa League, κατακτώντας το 6ο τρόπαιο στην ιστορία τους!

Το ματς

Η Ίντερ μπήκε φορτσάτη στον τελικό και με το… καλημέρα μπήκε μπροστά στο σκορ. Οι Ιταλοί έφυγαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Λουκάκου να παίρνει τη μπάλα και να βάζει στην πλάτη του τον Ντιέγκο Κάρλος. Ο στόπερ της Σεβίλλης δεν τον έπιανε ούτε με… λάσο, με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει εντός περιοχής. Ο Μάκελι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βέλγος επιθετικός νίκησε τον Μπόνο από τα 11 βήματα στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Σεβίλλη δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ. Αντιθέτως, ξύπνησε βάζοντας… φωτιά στο ματς. Μόλις στο 12ο λεπτό, μετά από ωραία συνεργασία της ομάδας του Λοπετέγκι έγινε το 1-1. Ο Νάβας έβγαλε γλυκιά σέντρα, με τον Ντε Γιονγκ να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά-ψαράκι να απαντάει για την Σεβίλλη.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Λοπετέγκι, που έφτασαν στην ολική ανατροπή και πάλι με τον Ντε Γιονγκ. O 29χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την άριστη εκτέλεση φάουλ του Μπανέγκα και με κεφαλιά νίκησε τον Χαντάνοβιτς, κάνοντας το 2-1 στο 33′.

Άπαντες, πίστεψαν σε εκείνο το σημείο, πως οι Σεβιγιάνοι θα πάνε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Μέχρι, που ήρθε ο Γοδίν. Στο 36ο λεπτό του τελικού, η Ίντερ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Μπρόζοβιτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Η μπάλα κατέληξε στον Γοδίν, με τον Ουρουγουανό στόπερ να φέρνει στα ίσια το ματς με κεφαλιά στο 36΄. Έτσι, οι δυο ομάδες μετά την… βροχή από γκολ, τέλειωσαν το πρώτο μέρος, όντας ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Ίντερ μπήκε δυνατά, έχοντας μια καλή στιγμή στο 51΄. Ο Μπρόζοβιτς έκανε το γύρισμα στην μεγάλη περιοχή των Ισπανών, με τη μπάλα να στρώνεται στον Γκαλιαρντίνι. Ο Ιταλός έκανε το σουτ και ο Ντιέγκο Κάρλος με σωτήριο τάκλιν έσωσε την εστία του Μπόνο και την Σεβίλλη.

Στο 57ο λεπτό, ο Ρεγκιλόν έκανε ωραία κίνηση, άφησε πίσω του τον Γοδίν με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Χαντάνοβιτς. Στο 65ο λεπτό, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφτασε κοντά στο 3-2. Ο Λουκάκου έφυγε και πάλι στην κόντρα, με τον Μπόνο να νικάει με εντυπωσιακό τρόπο στο τετ α τετ τον Βέλγο επιθετικό.

Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπανέγκα εκτέλεσε το φάουλ, με τη μπάλα να στρώνεται στον Ντιέγκο Κάρλος. Ο στόπερ της Σεβίλλης έκανε μυθικό ψαλιδάκι με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Λουκάκου και να καταλήγει στα δίχτυα των Νερατζούρι!

Στο 82΄ μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Σεβίλλης, η Ίντερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μόζες δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Σάντσες έκανε την προβολή, με τον Κουντέ να σώζει πάνω στην γραμμή για τους Ισπανούς.

Το 3-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την Σεβίλλη να κάνει δικό της ακόμα ένα τρόπαιο!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Κουντέ, Νάβας, Ρεγκιλόν, Ντιέγκο Κάρλος (86’ Γκουντέλι), Μπανέγα, Φερνάντο, Χορδάν, Σούσο (77’ Βάσκες), Οκάμπος (71’ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85’ Εν Νεσιρί)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γιανγκ, Μπαζτόνι, Ντ’Άμπρόζιο (78’ Μόουζες), Ντε Φράι, Γοδίν (90’ Καντρέβα), Γκαλιαρντίνι (78’ Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες (78’ Αλέξις Σάντσες)