Κρούσματα σε αστυνομικούς

Αθήνα.- Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα δεκάδες θετικά κρούσματα. Όπως μετέδωσε το Open, συνολικά  32 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα έχουν δοθεί και εντολές να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία περίπτωση που έχει καταγραφεί αφορά 3 αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο. Ήταν μέλη μιας συνολικά οκταμελούς αποστολής και όπως έχει γίνει γνωστό οι υπόλοιποι 5 αναμένουν τα αποτελέσματα από τα τεστ τους.

Παράλληλα, έκλεισε από το πρωί της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 17χρονος ανήλικος αλλοδαπός που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε όλους τους αστυνομικούς έχουν γίνει τα σχετικά τεστ.

Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και υπάρχει ανησυχία για το πως θα διαχειριστούν εάν αυτά χτυπήσουν νευραλγικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Open, οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι οι εξής

  1. στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους
  2. να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα
  3. να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.
  4. να δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.