Ιστορική νίκη της Ομόνοιας Λευκωσίας

Μεγάλη και ιστορική νίκη πέτυχε η Ομόνοια στην παράταση κερδίζοντας πανάξια μέσα στην Βαρσοβία την Λέγκια με σκορ 2-0 και εξασφάλισε πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκλονιστική η εμφάνιση των «πράσινων», κυρίως του Τζόρντι Γκόμεθ, που ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 93’. Το δεύτερο γκολ το σημείωσε ο Τιάγκο στο 108’ με κεφαλιά μετά από εξαιρετική ενέργεια και καλοζυγισμένη σέντρα του Ασάντε. Πολύ καλή εμφάνιση του Γκανέζου φορ που έκανε ντεμπούτο και έδειξε ότι θα κάνει την διαφορά.

Η Ομόνοια ήταν εξαιρετική και πολύ καλύτερη από την εικόνα της στην Αρμενία, με τους παίκτες να ξέρουν άριστα τον ρόλο τους στο γήπεδο και να εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Χένινγκ Μπεργκ.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο, και έκαναν πολλά εύκολα και αβίαστα λάθη στην μεσαία γραμμή και δυσκολεύτηκαν στην πίεση των γηπεδούχων που πλησίασαν το γκολ σε δύο φάσεις.

Οι «πράσινοι» σταδιακά ανέβηκαν στα τελευταία λεπτά και είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 40’ μετά από σέντρα του Λέζιακς, ο Μποτεάκ έκανε το σουτ από θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 41’ ο Γιόρντι Γκόμεθ επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας Μπόρουτς σε κόρνερ.

Στην επανάληψη παρουσιάστηκε η Ομόνοια καλύτερη όμως υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Στο ξεκίνημα μάλιστα ήταν και τυχερή καθώς στο 53’ είχε δοκάρι η Λέγκια μετά από κεφαλιά του Λούφτνερ που παρολίγο να σημειώσει αυτογκόλ. Ωστόσο, στο 56’ τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Λέφτζουκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τιάγκο.

Μετά την αποβολή, η Ομόνοια απέκτησε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να σκοράρει όμως 63’ ισοφάρισε στα δοκάρια όταν ο Τζόρντι Γκόμεθ προσπάθησε να σκοράρει από το κόρνερ. Η ομάδα του Μπεργκ είχε φάσεις για να σκοράρει, όμως στο 73’ χρειάστηκε να σώσει ο Φαμπιάνο σε δυνατό σουτ.

Σταδιακά η Λέγκια κατάφερε να ελέγξει την πίεση της Ομόνοιας, και στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές και οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, όπου η Ομόνοια κυριάρχησε και καθάρισε με δύο γκολ την Λέγκια.

ΛΕΓΚΙΑ: Mπόρουτς, Κάρμποβνικ, Γιέντρετζικ, Λέβτζουκ, Μλαντένοβιτς, Σουτζ, Αντολιτς, Ρόσολεκ (79’ Κάπουτσκα), Κβίλια (60’ Βιτέσκα), Λουκίνιας, Πέκχαρτ (61’ Καντέ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέζιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Κούσουλος, Γκόμεθ, Γκόμες (102’ Μαυρίας), Μποτεάκ (91’ Λοΐζου), Τιάγκο (113’ Κίκο), Τζιωνής (77’ Ασάντε), Ντούρις.