Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική

Μέλος της αποστολής της Εθνικής έχει απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετώπισε την Πέμπτη (3/9) τη Σλοβενία και προετοιμάζεται για το δέυτερο παιχνίδι του Nations League με το Κόσοβο, στην Πρίστινα, την επόμενη Κυριακή (13/9). Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, μέλος της αποστολής της Εθνικής διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό και έχει απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί αύριο το πρωί από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν  σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά  πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο».

Φωτογραφία αρχείου