Κορονοϊός: Εκατομμύρια μάσκες και γάντια για την προστασία των αστυνομικών

Μέτρα για την προστασία του προσωπικού της από τον κορονοϊό λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και το εφοδιάζει συνεχώς με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

Όπως έκανε γνωστό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από αρχές Μαρτίου, έχει προμηθευτεί σε κεντρικό επίπεδο και έχει κατανείμει στις αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας (2.014.738) υγειονομικά υλικά και συγκεκριμένα:

1.077.680 γάντια μιας χρήσης,

904.660 μάσκες μιας χρήσης,

27.540 αντισηπτικά,

3.880 ολόσωμες φόρμες και γυαλιά,

560 ασπίδες προστασίας και

418 θερμόμετρα.

Η τελευταία διανομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (05-09-2020), ενώ προγραμματίζεται και νέα διάθεση υγειονομικού υλικού, που έχει εξασφαλιστεί ως απόθεμα.

Παράλληλα, έχει ικανοποιηθεί – εγκριθεί το σύνολο των αιτημάτων των Υπηρεσιών στην επικράτεια για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών (αγορά υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις, τοποθέτηση πλεξιγκλάς κ.λπ.), ενώ μέχρι τώρα συνολικά έχουν διατεθεί – εγκριθεί πιστώσεις ύψους (3.044.663) ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί διαγωνισμοί για την περαιτέρω προμήθεια και διανομή ανάλογου υγειονομικού υλικού.

Ο εφοδιασμός των αστυνομικών Υπηρεσιών με υγειονομικό υλικό θα συνεχιστεί με βάση συγκεκριμένο προγραμματισμό.

NewsIt.gr