«Θέλουμε να φύγουμε από εδώ»

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς ξεσηκώθηκαν περίπου 2.000 μετανάστες και διαμαρτύρονται ζητώντας να φύγουν από το νησί.

Μεγάλη διαμαρτυρία περίπου 2.000 προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Καρά Τεπέ, εκεί που παραμένουν επί τρεις ημέρες πάνω από 12.000 άτομα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

«Θέλουμε να φύγουμε, αφήστε μας ελεύθερους» φωνάζουν κατά του μπλόκου της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει το stonisi.gr. Μάλιστα, δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη διαμαρτυρία και όλοι ζητούν να φύγουν από τη Λέσβο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση σκηνών, όπου θα μεταφερθούν όσοι διέμεναν στους δρόμους.

Στο Καρά Τεπέ ο νέος καταυλισμός

Ο νέος καταυλισμός στήνεται πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, έκταση η οποία ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τοποθέτησης 2.000-3.000 σκηνών από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Στρατό, με την προοπτική τοποθέτησης και κοντέινερ το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή υπάρχουν ελικόπτερα που μεταφέρουν σκηνές οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που κοιμήθηκαν στον δρόμο δύο νύχτες, ύστερα από τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ της Μόριας, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες μόλις είναι έτοιμος ο πρόχειρος καταυλισμός.

newpost.gr