Ολυμπιακός : Απέναντι στην Ομόνοια

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Κύπρο, η Ομόνοια πήρε την πρόκριση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα αφού μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση, επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Champions League

Η Ομόνοια ήταν πιο απειλητική από το ξεκίνημα του ματς και ευτύχησε να προηγηθεί στο 32′ όταν μετά από σερί κόρνερ, ο Λούφτνερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους Σέρβους. Στο 45′ ο Ίβανιτς με κεφαλιά από σέντρα του Μπεν ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και μπήκαν καλύτερα οι φιλοξενούμενοι, η Ομόνοια ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ και μάλιστα δύο φορές. Αρχικά στο 67′ όταν ο Μπόργιαν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Μποτεάκ και οκτώ λεπτά μετά ο Μπεν πλάσαρε αλλά ο Χούμποτσαν έσωσε πάνω στη γραμμή.

Στην παράταση ο… Γιάννης φοβόταν το θεριό και το θεριό τον Γιάννη, και έτσι χωρίς σημαντικές ευκαιρίες το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Φαμπιάνο απέκρουσε τα πέναλτι τον Φαλτσινέλι και Ντεγενέκ και η Ομόνοια προκρίθηκε στα πλέι οφ με 4-2 υπέρ της. Και στον προηγούμενο γύρο η Ομόνοια είχε χρειαστεί την παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέγκια Βραρσοβίας εκτός έδρας.

Oμόνοια: Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν (93’Κουσούλος), Λούφτνερ, Λέζιακς, Γιόρντι, Γκόμες, Τιάγκο, Παπουλής (98’Λοΐζου), Μποτεάκ, Κακουλλής (65’Σενέ).

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Γκόπελιτς, Ρόντιτς, Ντεγκενέκ, Μιλούνοβιτς, Σανόγκο, Κανγκά, Ίβανιτς (81’Γιόβαντσιτς), Κατάι (101’Γάβριτς), Μπεν, Βουκάνοβιτς (89’Φαλτσινέλι).