Ο Άρης πέρασε από τον Βόλο (0-1)

Έβγαλε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίφκα ο Άρης!

Οι «κίτρινοι» βρήκαν νωρίς το γκολ (16′) με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, περνώντας με 1-0 από τον Βόλο για το 2/2 στο πρωτάθλημα. Στους 3 βαθμούς παρέμεινε η αξιόμαχη ομάδα της Θεσσαλίας που δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο, διαθέτει επικίνδυνη μεσοεπιθετική γραμμή και θα κάνει… ζημιές!

Τα… είδαν όλα στο φινάλε οι Θεσσαλονικείς με τον Τέκιο να σκοράρει για τον Βόλο στο 90ο λεπτό αλλά το τέρμα του να μην μετράει μετά από εξέταση του VAR, θεωρώντας πως όλη η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στις κερκίδες ο αντικαταστάτης του Μίχαελ Ένινγκ, Άκης Μάντζιος, είδε την νέα του ομάδα, που παρατάχθηκε με τον υπηρεσιακό Απόστολο Τερζή στον πάγκο, και προφανώς έβγαλε αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Γκαραβέλης κάτω από τα δοκάρια, με τους Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο και Φεράρι στην τετράδα της άμυνας. Ριένστρα και Τσοκάνης το δίδυμο στα χαφ, μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο ο Μπαριέντος, με τους Περέα και Μαρτίνες να πλαισιώνουν τον προωθημένο Δουβίκα.

Ίδια διάταξη και από τον υπηρεσιακό τεχνικό, Απόστολο Τερζή. Ο Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Σάκιτς, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Γκανέα στην αμυντική γραμμή. Πατσέκο και Τζέγκο το δίδυμο στον άξονα, με τους Φετφατζίδη, Γκάμα, Μπερτόγλιο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα, πίσω από τον Λόπεθ.

Το ματς

Δυνατά μαρκαρίσματα, λάθος πάσες και πολλές μονομαχίες ήταν τα στοιχεία του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης έδειχνε πιο επιθετικές διαθέσεις και από μία έμπνευση του Μπρούνο Γκάμα, κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να κερδίζει το πέναλτι από τον Μπαριέντος και να το μετατρέπει σε γκολ στο 16ο λεπτό. Το γρήγορο προβάδισμα των φιλοξενούμενων, πάντως, δεν βοήθησε ιδιαίτερα τον αγώνα αφού ο ρυθμός έπεσε, φάσεις δεν δημιουργήθηκαν παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων και ο Άρης κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το 1-0, κρατώντας το πολύ εύκολα μέχρι το ημίχρονο.

Ο Μπαρτόλο μπήκε στο ημίχρονο αντί του Μπαριέντος που είχε κάρτα, ο Μίχελ Άνχελ προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αλλά μάταια. Παρότι οι γηπεδούχοι έβγαζαν διάθεση και είχαν επιθετικούς προσανατολισμούς, δεν είχαν το καθαρό μυαλό και τις σωστές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Από την άλλη μεριά, ο Απόστολος Τερζής έβαζε διαρκώς παίκτες με φρέσκα πόδια στο ματς και βοηθούσε την ομάδα του να πάρει ανάσες, που κρατούσε σχετικά εύκολα τους παίκτες του Βόλου μακριά από την περιοχή του. Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι πάλευαν για να βρουν τη μία φάση που θα έκαναν γκολ και έφτιαξαν μια καλή στιγμή αλλά η κεφαλιά του Γέντρισεκ κατέληξε στο 88′ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δύο λεπτά αργότερα, πάντως, ο Βόλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε τελικά. Ο Μαρτίνες έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, με τον Τέκιο να σκοράρει από κοντά και άπαντες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να πανηγυρίζουν. Τελικά, όμως, το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού μετά την εξέταση του VAR φάνηκε πως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη εκτός της τελικής γραμμής στη σέντρα του Μαρτίνες, με τους ποδοσφαιριστές του Άρη να… ανακουφίζονται και να παίρνουν μια σημαντική νίκη.