«Διπλό» του ΟΦΗ στην Λαμία

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό (1-1) και τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λεμεσού (1-0), θύμισαν κάτι από την περσινή εξαιρετική ομάδα και έφυγαν με σπουδαίο διπλό από τη Λαμία.

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 35’ με αυτογκόλ του Βύντρα και στο 72’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Σαρδινέρο. Οι γηπεδούχοι μετά το 2-0 πίεσαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρόμανιτς.

Ο Γιώργος Σίμος είδε την ομάδα του να βγάζει αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τους Κύπριους και να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς, ενώ από την άλλη η Λαμία ηττήθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι. Οι παίκτες του Πετράκη δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας και παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας, με δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΟΦΗ παίζει εντός έδρας με τον Ατρόμητο (27/9) και η ομάδα της Φθιώτιδας αγωνίζεται εκτός έδρας με την ΑΕΚ (27/9).

Η εικόνα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 12′ με τον Επασί να μπλοκάρει σταθερά το μακρινό σουτ του Στάικου.

Στο 21′ ο Καραμάνος μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό και κατέληξε στην αγκαλιά του Σωτηρίου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σαραμαντάς έκανε τη σέντρα αλλά ο Ρόμανιτς δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Οι Κρητικοί ανέβασαν ρυθμό στα επόμενα λεπτά και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 35′. Ο Νέιρα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βύντρα, ο οποίος δεν συνεννοήθηκε με τον Επασί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος ψάχνοντας άμεσα την ισοφάριση και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο 50′ ο Ρόμανιτς πίεσε τον Σωτηρίου, πήρε την μπάλα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σέρβος βρήκε τον Βιγιάλμπα στην περιοχή, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η ομάδα του Πετράκη συνέχισε να πιέζει αλλά ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σαρδινέρο με κεφαλιά έκανε το 0-2 στο 72′.

Το ματς απέκτησε γρήγορο ρυθμό στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους να χάνουν ακόμη δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 88′ ο Μπιανκόνι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρόμανιτς πάτησε περιοχή αλλά ο Σελίμοβιτς τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση σήκωσε διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Λαμίας που ζήτησαν πέναλτι.

Περισσότερο από πέντε λεπτά αργότερα, ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-2 στο 95′.

Η καθυστέρηση για την απόφαση του πέναλτι έφερε έξτρα καθυστερήσεις. Η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Μπεχαράνο να αστοχεί μέσα από την περιοχή στο τελευταίο λεπτό. Το παιχνίδι έληξε στο 101′ με νικητή τον ΟΦΗ.

Λαμία (Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (Προβυδάκης 66′), Μπεχαράνο, Νιασέ (Παλαντασβίλι 76′), Βιγιάλμπα (Μπιανκόνι 64′), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (Κωστίκας 76′), Καραμάνος (Χατζηστραβός 45′)

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σακόρ (Μεγιάδο 60′), Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (Βούρος 98′), Διαμαντής (Σολίς 60′), Γιαννούλης, Γκαργκατζαλίδης (Γρίβας 77′), Στάικος (Σαρδινέρο 60′), Κοροβέσης.