Βρήκε τον Κα-μπελά του (2-1)

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Σαφόνοφ κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Πετρόφα, στο αριστερό ο Ραμίρεζ και στο κέντρο οι Σορόκιν και Κάιο. Στη μεσαία γραμμή την τριάδα αποτελούσαν οι Καμπελά, Βιλένια και Όλσον. Στην δεξιά πλευρά της επίθεσης ήταν ο Βάντερσον στην αριστερή ο Κλάεσον και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκους Μπεργκ.

Την πεπατημένη του 3-4-3 ακολούθησε σ’ ένα ακόμα παιχνίδι ο Άμπελ Φερέιρα, για το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κράσνονταρ για τα Play Off του Champions League. Το ξεχωριστό στην ενδεκάδα την σημερινή ήταν η χρησιμοποίηση του Τζόλη στην κορυφή της επίθεσης αντί του Άκπομ, ο οποίος πουλήθηκε στη Μίντσλεμπρο, αλλά και του Σφιντέρσκι που έμεινε στον πάγκο. Στην εστία ήταν ο Ζίβκοβιτς, οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν οι τρεις στόπερ, ο Γιαννούλης έπαιξε αριστερός μπακ-χαφ και ο Κρέσπο δεξιός μπακ χαφ. Στα χαφ οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί, στην κορυφή της επίθεση ο Τζόλης, ενώ οι Πέλκας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν οι δύο εξτρέμ.

Το χαμένο πέναλτι του Πέλκα

Στα σκουπίδια πέταξε ο ΠΑΟΚ μια χρυσή ευκαιρία που είχε στο 7ο λεπτό να προηγηθεί στο σκορ. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι με την χρήση του VAR σε χέρι του Κάιο μετά από σουτ που επιχείρησε ο Σβάμπ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας όμως χωρίς επιτυχία καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σαφόνοβ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Δικέφαλος δεν μπορεί να βρει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Εδώ υπάρχει ένα θέμα με τον Αμπέλ Φερέιρα να καλείται να βρει τους παίκτες που έχουν ηρεμία και σωστά χτυπήματα.

Αυτή η φάση έδειξε να επηρεάζει κάπως την ψυχολογία των παικτών του Δικεφάλου με την Κράσνονταρ να βρίσκει τις δικές τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 14ο λεπτό ο Κλάεσον έβγαλε για τον Πετρόβ στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Ρώσος με το δεξί, πλάσαρε με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Οι Ρώσοι ήταν αρκετά επικίνδυνοι κάθε φορά που έφτανε η μπάλα στους Κλάεσον και Μπερκ. Οι δύο Σουηδοί ποδοσφαιριστές δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα του Δικεφάλου που ευτυχώς οι τελικές τους επιλογές δεν ήταν και οι καλύτερες. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή πριν συμπληρωθεί μισής ώρας αγώνα. Στο 29’ ο Καμπελά έκανε κάνει το σουτ με το αριστερό, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να πέφτει στην γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Ωραία δημιουργία, άψογη εκτέλεση

Ο ΠΑΟΚ ότι δεν κατάφερε να κάνει από την άσπρη βούλα το έκανε από μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση. Οι Ασπρόμαυροι άνοιξαν το σκορ με τον αρχηγό του στο 33ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς βγήκε από αριστερά, βγάζοντας μια παράλληλη σέντρα με τον Πέλκας με εξαιρετικό μυτάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σαφόνοβ.

Αυτό το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ καθώς ο Δημήτρης Γιαννούλης έκανε ένα χαζό πέναλτι στο 39’ πάνω στον Ραμί Καμπελά, έπεσε με τα γόνατα του πάνω στα πόδια του. Ο Γάλλος ρέφερι ορθός έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κλάεσον ανέλαβε την εκτέλεση βρίσκοντας δίχτυα φέροντας το παιχνίδι στα ίσια

Δοκάρι με τον Ελ Καντουρι

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες με το ματς να είναι αρκετά ισορροπημένο. Ο ΠΑΟΚ δεν οπισθοχώρησε για να κρατήσει το 1-1 κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό στην Τούμπα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Σαφόνοβ. Στο 50ο λεπτό είχαμε την ωραία ενέργεια του Γιαννούλη βγάζοντας τον Ζίβκοβιτς σε θέση για γκολ όμως το σουτ πέρασε άουτ. Η δεύτερη μεγάλη φάση καταγράφτηκε στο 68ο λεπτό με τον Γιάννούλη και πάλι από τα αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Καντουρί έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σαφόνοβ. Το ριμπάουντ πήρε ο Κρέσπο με τον τερματοφύλακα της Κράσνονταρ να διώχνει με τα πόδια.

Γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Σε αντίθεση με την ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ανατροπή σημειώνοντας δεύτερο γκολ στο 71ο λεπτό. Ο Πετρόβ έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μπεργκ τσιμπάει την μπάλα – ενώ Βαρέλα και Μιχαηλίδης φάνηκε να μην έχουν καλή συνεννόηση – με τον Καμπελά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Ραμίρες, Σορόκιν, Κάιο, Πετρόφα, Καμπελά (81’ Ούτκιν), Φιλένα, Όλασον, Μπεργκ, Κλάεσον, Βάντερσον (86’ Σουλεϊμάνοβ).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (79’ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84’ Σφιντέρσκι).

in.gr