Κατατέθηκε το νομοσχέδιο-σκούπα για «Ιανό», κορωνοϊό, ΕΝΦΙΑ, φόρο διαφημίσεων

Αθήνα.- Νομοσχέδιο-σκούπα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.
Το νομοσχέδιο, περιλαμβάνει μέτρα για ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός», μέτρα για τον κορωνοϊό, ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και μείωση φόρου στη διαφήμιση για τα ΜΜΕ.

Στο Α’ Μέρος, του σχεδίου νόμου έχει τα μέτρα ενίσχυσης για τους πληγέντες από τον «Ιανό» και περιλαμβάνει χορηγήσεις ενισχύσεων που θα είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες. Την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης , όπως και παράταση συμβάσεων εργασίας καθώς και άλλα έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Στο Β’ Μέρος του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβάνονται μέτρα καταπολέμησης των συνεπειών από την πανδημία. Μεταξύ αυτών αφορούν την καταβολή δόσεων στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για το έτος 2020, την επέκταση της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ για συγκριμένα αγαθά και υπηρεσίες. Την προσαύξηση έκπτωσης διαφημιστικής δαπάνης κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021. Την αναστολή επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης. Χρηματοδότηση από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς καθώς και κατεπείγουσες διατάξεις για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας δημόσιας υγείας, όπως και θέματα αρμοδιοτήτων οργάνων για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας οργανικών μονάδων δημοσίων υπηρεσιών.

Στο Γ’ Μέρος του νομοσχεδίου έχει σειρά άλλων διατάξεων που αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα απόψε. Την Πέμπτη το πρωί θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή και τη Δευτέρα θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.
Πηγή: iefimerida.gr