ΗΠΑ σε Τουρκία: Να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών μετέφερε την ελπίδα να συνεχιστούν οι διμερείς συνομιλίες για μείωση της έντασης. Τι είπε κατά τη διάρκεια αμερικανοτουρκικής εκδήλωσης.

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλαν οι ΗΠΑ, καθώς ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Stephen Biegun κατά τη διάρκεια αμερικανοτουρκικής εκδήλωσης τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές και αυξανόμενες ανησυχίες στις ΗΠΑ για κάποιες από τις πολιτικές της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων οι ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η διαμάχη μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας και Ελλάδας ωφελεί μόνο αντιπάλους που επιδιώκουν να σπείρουν τη διαίρεση και τη ΝΑΤΟϊκή διάσπαση. Προτρέπουμε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις και τα βήματα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο ίδιος μετέφερε την ελπίδα να συνεχιστούν οι διμερείς συνομιλίες για μείωση της έντασης, ενώ εξέφρασε ανησυχία και για τις συνεχιζόμενες τουρκικές γεωτρήσεις στην Κύπρο οι οποίες όπως είπε επίσης αυξάνουν την ένταση στην περιοχή σε μη αποδεκτά επίπεδα