Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έρχονται τουρίστες

Αθήνα.- Την εμπιστοσύνης τους στην Ελλάδα συνεχίζουν να δείχνουν οι ξένοι τουρίστες αφού οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Το γεγονός ότι από το σύνολο των τουριστών που διακίνησε φέτος η TUI, το μεγαλύτερο μερίδιο το απέσπασε για πρώτη φορά η Ελλάδα στάθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με το το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε τη στρατηγική προτεραιότητα της επέκτασης της τουριστικής περιόδου για την επόμενη σεζόν, σημειώνοντας ότι το καθολικό Πάσχα του 2021 αποτελεί μια ευκαιρία ώστε η έναρξη της περιόδου να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, αξιοποιώντας τις διακοπές μεγάλων αγορών για τη χώρα μας. Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης σε σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες της χώρας μας που αφορούν στην εφαρμογή ενιαίων διαδικασιών για το άνοιγμα της ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς, εκφράζοντας τη δέσμευση της Ελλάδας για την προώθησή τους.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ήδη εξασφαλίσει την επέκταση της φετινής σεζόν από πλευράς TUΙ ως το τέλος Νοεμβρίου ενώ ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα που μετέφερε ο κ. Έμπελ και για τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη Μεσόγειο που η TUI Cruises ξεκίνησε το πρόγραμμα κρουαζιέρας της και από την περασμένη εβδομάδα προσφέρει κρουαζιέρες από την Κρήτη με προορισμό την Κέρκυρα και με ενδιάμεση στάση στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Έμπελ εξήρε την καλή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και εξέφρασε την πρόθεση του Ομίλου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός γνωστοποίησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας ο οποίος υποστήριξε ότι «η υλοποίηση της δέσμευσης της TUI να προτάξει στους τουριστικούς προορισμούς τη χώρα μας, συνιστά έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και του πλεονεκτήματος που αποκτήσαμε».

«Μέσω της TUI υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1 εκατ. τουρίστες θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω επέκταση της περιόδου, έως το τέλος Νοεμβρίου» τόνισε ο κ. Πέτσας, για να συμπεράνει πως «και αυτό το στοιχείο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από έναν από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι Γερμανοί, Βρετανοί και Πολωνοί -οι οποίοι είναι η ευχάριστη έκπληξη φέτος- είναι αυτοί που «κυκλοφορούν» ακόμη στα ελληνικά καλοκαιρινά θέρετρα και δίνουν ανάσες στον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020 της Τράπεζας της Ελλάδος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε πτώση κατά 83,9% και διαμορφώθηκε στους 313 χιλ. ταξιδιώτες και από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 89,8% και διαμορφώθηκε στους 179 χιλ. ταξιδιώτες.

Πηγή:in.gr