Νίκησε 1-0 τη Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ και πέρασε

Μπορεί να μην ενθουσίασε με την εμφάνισή της κατόρθωσε όμως να περάσει στην επόμενη φάση. Η ΑΕΚ επικράτησε της Σεντ Γκάλεν με τον Καρέρα να κερδίζει χρόνο, προκειμένου να διορθώσει τις ανορθογραφίες.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες βάρυναν τον αγωνιστικό χώρο. Η Ένωση δέχτηκε πίεση από τους Ελβετούς, οι οποίοι έπαιξαν γρήγορο passing game και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Βρήκαν μπροστά τους έναν πολύ καλό Τσιντώτα, ο οποίος έκανε σημαντικές αποκρούσεις με κορυφαία αυτή στο 4′ όπου έδιωξε σε κόρνερ εξ επαφής λανθασμένο γύρισμα του Ινσούα. Είκοσι λεπτά αργότερα ο Γκιγεμενό τέσταρε τα αντανακλαστικά του.

Μέχρι τη συμπλήρωση του μισάωρου και τη βροχή να συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά. Αδυνατούσαν να αλλάξουν σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά. Από το 30′ και μετά όμως άρχισαν να μπαίνουν στο ματς και να γίνονται απειλητικοί. Στο 32′ η κεφαλιά του Λιβάγια ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κρίστισιτς πέρασε μισό μέτρο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ανσαριφάρντ έβγαλε κάθετη στον Ολιβέιρα που προσπάθησε να σκοράρει από πολύ πλάγια, αλλά ο Ατί-Ζιγκί έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Η Ένωση είχε βγει μπροστά και έδειχνε απειλητικές διαθέσεις πίσω όμως και πάλι άφηνε ανοιχτούς χώρους και ήταν επιρρεπής στα λάθη. Στο 37′ μάλιστα ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος φλέρταρε με τις γκάφες στο παιχνίδι, έκανε κακή μεταβίβαση με το κεφάλι με αποτέλεσμα ο Ντουά να φύγει απέναντι στον Τσιντώτα ο οποίος για μία ακόμα φορά είχε θετική απάντηση.

Οι τελευταίες καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου είχαν κιτρινόμαυρη απόχρωση. Στο 39’το παράλληλα γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου δημιούργησε μπελάδες στην άμυνα της Σεντ Γκάλεν, δεν βρέθηκε όμως κάποιος συμπαίκτης του και δη ο Ολιβέιρα στην πορεία της μπάλας, για να την σπρώξει προς τα δίχτυα. Στο 42′ το δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Σιμόες έφυγε για λίγο άουτ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχαμε νέο λάθος από τον Τσιγκρίνσκι που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φύγουν στην κόντρα και πάλι όμως ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε το σουτ του Ρουίς. Η Ένωση στο 71′ κέρδισε πέναλτι από την ανατροπή του Ολιβέιρα απο τον Στεργίου. Η εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Πορτογάλο ήταν κάκιστη, ο Ζίγκι απέκρουσε, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε στην κενή εστία για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Μπορεί με το γκολ του Ολιβέιρα η ΑΕΚ να πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης, ο Τσιντώτας όμως ήταν αυτός που την κράτησε όρθια, αποσοβώντας τους κινδύνους. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι ο MVP της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με τον Βασιλαντωνόπουλο στην αρχική σύνθεση και σε ρόλο δεξιού μπακ παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα στο Σεντ Γκάλεν. Στο τέρμα ήταν ο Τσιτώντας, αριστερό μπακ ο Ινσούα και στόπερ ο Τσιγκρίνσκι με τον Σβάρνα. Στα χαφ ο Σιμόες ήταν ο ανασταλτικός μέσος με τον Κρίστισιτς και τον Μάνταλο να παίζουν μπροστά του. Στην αριστερή πτέρυγα βρέθηκε ο Λιβάγια, στη δεξιά ο Ανσαριφάρντ και μοναδικός προωθημένος ήτανο Ολιβέιρα.

Σεντ Γκάλεν (Πίτερ Τσάιντλερ, 4-4-2): Ατί-Ζιγκί – Κράουτσι, Στεργίου, Φαζλιζι, Μουχέιμ – Κιντιλά, Ρουίς (74′ Γιουάν), Γκέρτλερ, Στίλχαρτ (74′ Ριμπέιρο) – Ντουά (62′ Καμπέρι), Γκιγεμενό

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (90′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ (68′ Γκαρσία), Ολιβέιρα

Η ΦΑΣΗ Η απόκρουση του Τσιντώτα στο 4′.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ… Η διαιτησία του Ερνάντες δεν παρουσίασε πρόβλημα. Οι Ελβετοί πάντως διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι υπέρ του Ολιβέιρα.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόλφσμπουργκ, η οποία καθάρισε με 2-0 τη Ντάσνε

πηγή:sportdog.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε