Ανατροπή: Αρνητικά τα 12 μέλη του πληρώματος

Αρνητικά στον κοροναϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν θετικά στον ιό.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τις υγειονομικές Αρχές να ξεκινούν άμεσα τεστ κοροναϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο κατά τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι και τα 12 μέλη του προσωπικού που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικά, ήταν αρνητικά στον κοροναϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα μεταφέροντας 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.

Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κοροναϊό.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπήρξε σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν και σε νέο τεστ τα αποτελέσματα των οποίων βρέθηκαν αρνητικά.

Θα γίνει και τρίτο τεστ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και προκειμένου να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δε νοσεί κανείς από το πλήρωμα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος ενώ τα 12 μέλη τα οποία αρχικά βρέθηκαν θετικά στον ιό και σε επανέλεγχο αρνητικά, θα υποβληθούν και σε τρίτο τεστ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο “Mein Shiff 6” στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου),στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ