Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 0-0 στην Λευκωσία και θα είναι και φέτος μέλος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Πειραιά, μετά το 2-0 στο Φάληρο επί της Ομόνοιας, πήρε… χαλαρό 0-0 στην Κύπρο και μαζί την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για 20ή φορά στην ιστορία της. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να εισπράξει από την UEFA περίπου 32.000.000 ευρώ για την πρόκρισή του!

Μετά από ένα άνευρο α’ ημίχρονο, όπου ο ΟΣΦΠ είχε στόχο να κρατήσει το 2-0 του πρώτου αγώνα, στο β’ 45λεπτο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Φαμπιάνο, ο οποίος ήταν εκπληκτικός κάτω από τα δοκάρια του.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του μόλις στο 3′, με τον Ελ Αραμπί να βγαίνει απέναντι από τον Φαμπίνιο, αλλά να σουτάρει “άτσαλα” πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

Οι Πειραιώτες έδειχναν πιο “απειλητικοί” όμως και στα επόμενα λεπτά, παρά το προβάδισμα που είχαν από το πρώτο παιχνίδι κι έφθασαν κοντά στο γκολ και στο 19ο λεπτό. Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα κι έδωσε ωραία στον Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Σέρβου με το εξωτερικό, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήλεγξαν πάντως το ρυθμό του αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και περιόρισαν εύκολα τους Κύπριους, οι οποίοι είχαν ουσιαστικά μία καλή στιγμή στο 33′, με τον Μποτεάγκ να κάνει κακό κοντρόλ σε πλεονεκτική θέση και να κόβεται τελικά από τον Σεμέδο με εξαιρετικό τάκλιν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κύπριοι μπήκαν πιο δυνατά και “απείλησαν” δύο φορές τον Σα, με μία απευθείας εκτέλεση του Μποτεάγκ κι ένα μακρινό σουτ του Κούσουλου, αλλά η πρώτη πέρασε λίγο άουτ και το δεύτερο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Μετά το 60′ όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς. Στο 61′ ο Καμαρά δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο με τρομερό σουτ, ενώ στο 66′ Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς έχασαν απίθανη ευκαιρία για ένα γκολ.

Ο Μαροκινός επιθετικός έκανε τρομερή ντρίμπλα στην “καρδιά” της άμυνας, αλλά ο ο Λανγκ με υπερένταση, έπεσε και τον έκοψε με τάκλιν πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ραντζέλοβιτς από κοντά δεν κατάφερε επίσης να σκοράρει.

Στο 78′ ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έβγαλε και μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Βαλμπουενά, με τον Μασούρα να παίρνει το “ριμπάουντ”, αλλά να κάνει άσχημο σουτ από καλή θέση.

Ο Έλληνας επιθετικός νικήθηκε από τον τρομερό Βραζιλιάνο και στο 83′, όταν σε τετ-α-τετ έκανε εξαιρετικό πλασέ, αλλά η “απάντηση” ήταν ακόμη καλύτερη, με απίθανο διώξιμο με το ένα χέρι.

Περισσότερα σε λίγο…