Πρώτη ήττα για ΑΕΚ, 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΚ από τον Ατρόμητο. Η Ένωση ήταν εμφανώς κουρασμένη και στάθηκε αρκετά άτυχη στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει αντίδραση.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε την ΑΕΚ να μπαίνει πολύ ορεξάτη και τον Λιβάι Γκαρσία σε τρελά κέφια και έχοντας πολλές εμπνεύσεις από τα δεξιά. Μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ξεκίνησε από τα πόδια του στο 2′, η προσπάθεια του Μάνταλου όμως πήγε πάνω στον Γιαννιώτη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με προβολή.

Η Ένωση τάθηκε άτυχη γιατί έχασε τον Γκαρσία στο 15′. Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ένιωσε τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο ύστερα από μία αναπτυσσόμενη επίθεση και ανάγκασε τον Καρέρα να αλλάξει τα πλάνα του. O Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κερδίσει γραμμές στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν από στατικές φάσεις και με γεμίσματα να δημιουργήσουν προϋποθέσεις στην περιοχή της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 25′. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σβάρνας έμεινε κολλημένος στο έδαφος, ο Γούτας πήδηξε μόνος του στον αέρα και νίκησε τον Τσιντώτ για το 1-0. Μάλιστα οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει αέρα προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης απέκρουσε την προσπάθεια του Χαρίση στο 39′. Τα κακά δεν είχαν τελειώσει για την ΑΕΚ, καθώς στο 40′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάνταλου.

Έτσι η υπόθεση της ισοφάρισης απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Ατρόμητος ήταν επικίνδυνος και βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο γκολ με Κωτσόπουλος (49′), Μανούσο (52′) και Μπουσουλάτζιτς (58′), τον οποίο νίκησε ο Τσιντώτας με μεγάλη επέμβαση. Στο 71′ δε ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου έκανε άλλη μία σωτήρια απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Γιακουμάκη.

Η ΑΕΚ έδειξε κούραση, αδυναμία να βρει αντίδραση, παρότι έδειξε προσπάθεια. Είχε και κάποιες καλές στιγμές. Στο 72′ ο Λόπες απέτυχε να νικήσει τον Γιαννιώτη, όπως και ο Ανσαριφάρντ στο 78′.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Γούτας με το γκολ που πέτυχε έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με τριάδα στα στόπερ και δη τους Γκάλο, Γούτα, Ρισβάνη. Κιβρακίδης, Σάλομον, Χαρίσης και Νάτσος αποτέλεσαν τη μεσαία γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά. Νσικουλού και Κοτσώπουλος πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο Μανούσο στην κορυφή της επίθεσης.

Με αλλαγές σε σχέση με την 11άδα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας. Στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Παουλίνιο, στο αριστερό ο Λόπες και στόπερ ο Σβάρνας με τον Τσιγκρίνσκι. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμόες είχε ρόλο κόφτη, με τον Σάκχοφ και τον Μάνταλο να παίζουν μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι. Στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Λιβάγια, στη δεξιά ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ. Ο τραυματισμός του Γκαρσία ανάγκασε τον Ιταλό τεχνικό να βάλει τον Κρίστισιτς στη μεσαία γραμμή με τον Μάνταλο να περνά εξτρέμ.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο, Νάτσος, Κιβρακίδης, Χαρίσης (79′ Ούμπιδες), Σάλομον (46′ Μπουσουλάτζιτς), Ενσικουλού (Μπράιν), Κωτσόπουλος (82′ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (71′ Γιακουμάκης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66′ Χνιντ), Λόπες (93′ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμόες (66′ Ολιβέιρα), Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία (15′ Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ.