Μητσοτάκης: Ο δρόμος της κρίσης και της λύσης

Κάλεσμα στην Τουρκία, να «κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης» απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με το ΓΓ του ΝΑΤΟ, μετα τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Τους τελευταίους μήνες έγιναν γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων στάθηκε στην παραβατική η συμπεριφορά της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «Δεν είναι διμερές το θέμα, αφορά όλο το ΝΑΤΟ».

«Πρόκειται για έναν κίνδυνο που απειλεί όλο το δυτικό κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόκτηση από την Τουρκία των S -400», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας  ότι «η Ελλάδα όσο παραμένει πιστή στα εθνικά της δίκαια, τόσο σταθερά επιδιώκει τον ειρηνικό διάλογο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα «υποδέχεται θετικά το πρώτο βήμα από την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της πρόσφατης έντασης. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει συνέχεια ή είναι ελιγμός».

«Εναπόκειται στην Τουρκία να κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τη συναντήσουμε. Αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος προς όφελος και των δυο μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στόλτενμπεργκ : Πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ», σημείωσε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράζοντας τη θέση της Συμμαχίας για την ανάγκη να υπάρξει

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας. Η συνεισφορά αυτή κρατά την Ελλάδα ισχυρή και το ΝΑΤΟ ισχυρό»

in.gr