Εθνική Ελλάδας: Οι σκέψεις και τα ερωτηματικά για Μολδαβία

Η Εθνική υποδέχεται απόψε (21:45) τη Μολδαβία στο ΟΑΚΑ, με στόχο ένα ακόμη τρίποντο που θα την φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League. Οι σκέψεις ενδεκάδας του Φαν Σιπ.

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας ενόψει του αποψινού (21:45) αγώνα στο άδειο ΟΑΚΑ με τη Μολδαβία για την 3η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της League C του Nations League.

Ο Τζον Φαν Σιπ αναμένεται να παρατάξει ό,τι καλύτερο έχει στα χέρια του, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πάρει τους τρεις βαθμούς και να φτάσει τους επτά στο γκρουπ, ισοβαθμώντας αυτή τη στιγμή με την Σλοβενία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στα πλάνα του για τον αγώνα, όμως πολλές φορές έχει δείξει ότι κρατάει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Η λογική όμως λέει ότι για ένα ακόμη ματς θα καταφύγει στο 4-2-3-1.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΦΑΝ ΣΙΠ

Ο Μπάρκας θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στα γκολπόστ, με τον Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας και δεξιά παίζεται αν θα δούμε τον Λαμπρόπουλο ή τον Χατζηδιάκο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον παρτενέρ του Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας.

Αν επιλέξει τον στόπερ της Άλκμααρ, θα πάει δεξιά ο Λαμπρόπουλος, ενώ αν βάλει βασικό τον Τζαβέλλα, τότε ο Χατζηδιάκος θα πάει στα δεξιά. Όπως και να ‘χει, θα έχει θέση στο αρχικό σχήμα με βάση τις εκτιμήσεις.

Σίγουρος για τον άξονα είναι ο Κουρμπέλης με έναν εκ των Ζέκα και Μπουχαλάκη, με τον Λημνιό στο ένα άκρο, στο άλλο οι Φορτούνης και Μάνταλος παλεύουν για τη θέση, ενώ ο Μπακασέτας θα κινείται πίσω από τον Παυλίδη, ο οποίος θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης για τη γαλανόλευκη.

Η αλήθεια είναι πως ο Φαν Σιπ δεν έχει ανοίξει πολύ τα χαρτιά τους σε αυτές τις τελευταίες προπονήσεις, ενώ υπάρχει σενάριο και για άμυνα με τρεις και δυο στα άκρα να παίζουν όλη την πλευρά.

Φυσικά, υπήρξε και βιντεοθεραπεία από το φιλικό με την Αυστρία, με βαρύτητα στο τετράλεπτο που γύρισε το ματς από 0-1 σε 2-1, ενώ έγινε και ανάλυση της Μολδαβίας, ώστε οι διεθνείς μας να γνωρίζουν το τι να περιμένουν στο παιχνίδι.

sport24.gr