Ισόβια και δέκα χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά

Αθήνα.– Ισόβια και δέκα χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά ανακοίνωσε το Δικαστήριο ενώ τα μέλη που ανήκουν στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης , δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιώργος Γερμενής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας. Από αυτούς εξαιρέθηκε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών.

Οι συνεργοί Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα

– Ι. Άγγος: 7 έτη

– Α. Αναδιώτης: 6 έτη
– Γ. Δήμου (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Ι. Καζαντζόγλου: 8 έτη
– Ε. Καλαρίτης: 7 έτη
– Ι. Β. Κομιανός: 7 έτη
– Κ. Κορκοβίλης: 7 έτη
– Α. Μιχάλαρος: 7 έτη
– Γ. Πατέλης: 8 έτη
– Γ. Σκάλκος (ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς): 6 έτη
– Γ. Σταμπέλος: 7 έτη
– Λ. Τσαλίκης: 7 έτη
– Αθ. Τσορβάς: 7 έτη
– Ν. Τσορβάς: 7 έτη
– Χρυσαφίτης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:

Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη
Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη
Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη
Γρέγος Αντώνης: 6 έτη
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη
Κούζηλος Νίκος: 7 έτη
Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη
Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη
Νίκος Μίχος: 5 έτη
Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη

Ποινές για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων

Αγριογιάννης Δημήτρης: 6 έτη
Ευγενικός Μάρκος: 6 έτη
Μαρίας Θωμάς: 6 έτη
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος: 6 έτη
Πανταζής Αναστάσιος: 8 έτη

Επειτα από 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που «ξήλωσε» το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο σφράγισε την καταδίκη των νεοναζί, με την ανακοίνωση των ποινών.

Τις επόμενες ώρες ή και ημέρες θα γνωρίζουμε ποιοι από τους Χρυσαυγίτες, από τη διευθυντική ομάδα ή μέλη της, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στις φυλακές. Η μάχη μεταφέρεται στις συγχωνεύσεις των ποινών αλλά και στο αν για κάποιους από αυτούς θα υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας κ. Οικονόμου, κινήθηκε όχι στο λεγόμενο «ταβάνι» των προβλεπόμενων ποινών αλλά  ελαφρώς πιο «κάτω».

Για παράδειγμα για την διευθυντική ομάδα δεν πρότεινε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο των 15 ετών κάθειρξης αλλά τα 13 έτη.

Αντίστοιχα για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισηγήθηκε 3 χρόνια λιγότερα από τα 10 που είναι το ανώτατο όριο και 1 χρόνο λιγότερο από τα 6 που προβλέπονται για όσους έχουν ελαφρυντικά.

Αντίστοιχα ελαφρώς προς τα κάτω , σε σχέση με το ανώτατο όριο, ήταν και οι ποινές που ζήτησε και για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αιγύπτιου αλιεργάτη.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο, είναι αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει πανέτοιμη να προχωρήσει στις συλλήψεις εκείνων για τους οποίους θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Εχει λάβει επίσης όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή τους σε όποια φυλακή οριστεί ότι πρέπει να πάνε για να εκτίσουν την ποινή τους.

Μπορεί να είναι η 3η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μπορεί και να είναι κάποια φυλακή της ενδοχώρας, στο Δομοκό ή το Μαλανδρίνο.

Δε κάθε περίπτωση για όσους αποφασιστεί ποινή που δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα θα οδηγηθούν πρώτα σε 14ήμερη καραντίνα και μετά θα πάνε στα κελιά τους.

in.gr