Μετά την εκδίωξη, ο εγκάρδιος εναγκαλισμός, εν μέσω Κοροναϊού!

Νέα Υόρκη.- Ο τέως Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος αποδέχτηκε την μετάθεσή στην Μητρόπολη Σάρδεων και το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την νέα του ιδιότητα, όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Η συνάντηση έλαβε χώρα μία περίπου εβδομάδα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την μετάθεση του κ. Ευαγγέλου και – βάσει του ανακοινωθέντος της Αρχιεπισκοπής – ήταν αδελφική και εγκάρδια. Ο κ. Ελπιδοφόρος τον κάλεσε την ερχόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου να χοροστατήσει στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Ο Μητροπολίτης Σάρδεων, αριστερά και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτοφραφία: GOA

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αρχιεπισκοπής

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο δέχθηκε σήμερα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ιστορική αυτή μητρόπολη του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Κατά την αδελφική και εγκάρδια συνεργασία τους, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν τα πρακτικά θέματα της παραδόσεως και παραλαβής της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης, ο δε Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει στον υψηλό επισκέπτη του την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου περί της μελλοντικής παρουσίας και δράσεώς του στην Αμερική.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε όλα τα συζητηθέντα θέματα και εν κατακλείδι ο Αρχιεπίσκοπος παρεκάλεσε τον άγιο Σάρδεων να προστεί της Θ. Λειτουργίας την προσεχή Κυριακή, 18 Οκτωβρίου ε. έ., στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Δημητρίου Αστορίας Ν. Υόρκης, όπου ο ίδιος ο ιεράρχης διετέλεσε επί σειράν ετών προϊστάμενος επιδείξας αξιομίμητη δράση και ποιμαντικό έργο.

Πηγή:anamniseis.net