Η Αττική φλέγεται και χιλιάδες κάνουν πάρτι χωρίς μέτρα ασφαλείας

Αθήνα.– Εικόνες ντροπής και οργής κατέγραψε χθες το βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η κάμερα του in.gr. Σε μια Ελλάδα που κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων, με πάνω από 500 για πρώτη φορά. Σε μια χώρα που ξεκίνησε ήδη τα τοπικά lockdown, με αρχή την Κοζάνη κι έπονται και τα Γιάννενα.

Και σε μια Αττική που καθημερινά καταγράφει δεκάδες κρούσματα ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πανελλαδικά μπορεί να υπάρχουν πάνω από 20.000 ενεργά κρούσματα, κάποιοι είναι αμετανόητοι.

Είναι 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου και η κάμερα καταγράφει εκατοντάδες ή και χιλιάδες κόσμου να συνωστίζεται σε μια πλατεία. Βρισκόμαστε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα καταστήματα έχουν κλείσει και όλος αυτός ο κόσμος κάνει… κορόνα – πάρτι αδιαφορώντας για τους κανόνες και τις αυστηρές συστάσεις των ειδικών. Χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, με ποτά στα χέρια και μουσική κάθονται ώρες στην περιοχή. Και δεν είναι η μοναδική. Σε όλη την Αθήνα, κι όχι μόνο, υπάρχουν τέτοια πάρτι καθημερινά.

Με την Πολιτεία να είναι απούσα, με την Αστυνομία να είναι απούσα κι ενώ ξέρει ότι γίνονται τέτοια πάρτι να μην παρεμβαίνει. Και με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Γκίκα Μαγιορκίνη στις ενημερώσεις είτε να απειλούν, είτε να κάνουν έκκληση στον κόσμο να τηρεί τους κανόνες.

Κάποιοι, όμως, δεν βάζουν μυαλό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από αυτούς μπορεί να νοσούν και πώς μπορούν να μεταδώσουν ταχύτατα τη νόσο.

Ομως, οι εικόνες ντροπής προκαλούν και το αίσθημα της αδικίας στους χιλιάδες ή τα εκατομμύρια Ελληνες που καθημερινά τηρούν τα μέτρα.

Με τέτοιες εικόνες, με τέτοιες καταστάσεις και με την πανδημία να μην υποχωρεί, κάποιοι λένε ότι είναι θέμα χρόνο να επιβληθεί στην Αττική και αλλού ένα μίνι lockdown και στη συνέχεια η καραντίνα που ζήσαμε τον Μάρτιο.

Ειδικά τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει, θα κλειστούμε σε εσωτερικούς χώρους και ο κοροναϊός θα κάνει… μόνος του πάρτι