“Κίνηση” Ιερέων Βοστώνης υπέρ του Μεθόδιου

Βοστώνη.- Μεγάλη ανησυχία και αναταραχή έχει προκαλέσει στις τάξεις των ιερέων της Βοστώνης η αναιτιολόγητη, όπως την χαρακτήριζαν “τιμωρία” του Μητροπολίτη κ. Μεθόδιου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μάλιστα οι της Μητρόπολης Βοστώνης  στην τακτική τους συνεδρίαση ασχολήθηκαν με τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα με την τιμωρία αργίας από κάθε ιεροπραξία του Μητροπολίτη τους κ. Μεθοδίου, από την Εκκλησιαστική του Αρχή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ακόμη συζητήθηκε μεταξύ των ιερέων και η αναστολή της ισχύος του Συνταγματίου της Εκκλησίας της Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  στην συνεδρίαση τους οι ιερείς αποφάσισαν να συντάξουν και να στείλουν δύο επιστολές. Η  μία επιστολή προς τον Μητροπολίτη Μεθόδιο στην οποία να του λένε ότι είναι στο πλευρό του και η άλλη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με τις υπογραφές των ιερέων.

Ο π. Θεόδωρος Στυλιανόπουλος ανέλαβε να συντάξει εκείνος τη μία επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Επαρχιακή Σύνοδο.  Ενας ιερεύς μιλούσε συνεχώς για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ενώ έθεσε και θέμα με ποιο δικαίωμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να μας ρωτήσει ανέστειλε την ισχύ του Συντάγματος και έθεσε σε αργία τον Μητροπολίτη Μεθόδιο.  Κύκλοι του Μητροπολίτη υποστήριζαν ότι ο σεβασμιότατος αγνοεί το λόγο για τον οποίο του επιβλήθηκε η “τιμωρία” περί της οποίας, μάλιστα, ως ελέχθη, ενημερώθηκε από τον ομογενειακό Τύπο!

Μάλιστα, η Επαρχιακή Συνόδος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, ασχολήθηκε με τα θέματα που σχετίζονται με την κατάργηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τις λοιπές αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τις τιμωρίες των Μητροπολιτών Νέας Ιερσέης, κ. Ευαγγέλου και Βοστώνης , κ. Μεθοδίου.

Η τιμωρία των δύο μητροπολιτών προκάλεσε αντιδράσεις στα στελέχη, στους ιερείς, στους δωρητές και ευεργέτες των μητροπόλεων, ενώ τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποικίλουν.