Η κρίση καλά κρατεί στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Ανακυκλώθηκε η κρίση στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, η οποία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχε ξεσπάσει το περασμένο φθινόπωρο όταν ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο πρώτος αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας είχαν συγκαλέσει την ίδια ημέρα έκτακτες γενικές συνελεύσεις για την επίλυση των διαφορών.

Η επιτροπή των πρώην προέδρων είχε αναλάβει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με συνέπεια την προσωρινή εκεχειρία προκειμένου να προετοιμαστεί η παρέλαση του 2020 και να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε τακτικές εκλογές.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η απαγόρευση των κοινωνικών εκδηλώσεων οδήγησε στην παράλυση της δράσης της Ομοσπονδίας με συνέπεια να μην μπορεί να συνεδριάσει και να παράγει έργο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δήμος Σιώκης, Βασίλειος Γκουρνέλος, Νίκος Μπάρδης, Νικόλαος Κωστόπουλος, Δημήτριος Καλαμαράς, Παναγιώτης Μιχαλέας και Βασίλης Εγκλέζος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι κόντρες και τα κονταροχτυπήματα συνεχίστηκαν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειου Γκουρνέλου, του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνου του λευκώματος Νίκου Μπάρδη και του συμβούλου Σταύρου Ζιώγκα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου αποπειράθηκε αρκετές φορές να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Αν και από την ανάληψη της προεδρίας του ο κ. Μεϊμάρογλου είχε αποκλείσει την συμμετοχή των δημοσιογράφων στις συσκέψεις ,το πρωί της Τρίτης κάλεσε όλους τους δημοσιογράφους να παραστούν στην σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Στο βήμα ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο Δημήτριος Παλιούρας, ενώ δεξιά οι Χρήστος Βουρνάς, Στέφανος Αμανατίδης, Γιάννης Νικολόπουλος και Σταύρος Ζιώγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο Συμβούλιο δεν υπήρχε απαρτία και αρκετοί σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου και του πρώην  προέδρου Γιώργου Γεωργόπουλου ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης και την άμεση σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Ωστόσο ο κ. Μεϊμάρογλου επέμενε να συνεχιστεί η συνεδρίαση προκειμένου να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον α’ αντιπρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα και τον β΄αντιπρόεδρο  Διονύση Πυλαρινό, να αντικαταστήσει τους νομικούς συμβούλους Μεμή Σταθάτου – Φουλτζιέρη και Ιωάννη Σπυριδάκη με τον Τάσο Παρδάλη και να εξασφαλίσει την συγκατάθεση να αναπληρώσει τις θέσεις όσων απουσίαζαν επανειλημμένα από τις συνεδριάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.

Αν και τα μέτρησαν αρκετές φορές τα κουκιά δεν έβγαιναν και όταν τέθηκε σε μυστική ψηφοφορία η παραπομπή των κ.κ. Γαλάτουλα και Πυλαρινού στο πειθαρχικό της Ομοσπονδίας ψήφισαν 5 υπέρ και ένας κατά. Βάσει του Καταστατικού απαιτείται η πλειοψηφία άρα έντεκα ψήφοι και επικύρωση της αποφάσεως από την γενική συνέλευση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος και ο υπεύθυνος του λαχείου Νίκος Μπάρδης, οι οποίοι τελούν υπό παραίτηση, ενημέρωσαν τους συμβούλους και τους παρισταμένους για τα έσοδα από το λεύκωμα και από τα λαχεία και τόνισαν ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει το Λεύκωμα της Ομοσπονδίας για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης  σε 100 αντίτυπα, ότι την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 θα γίνει και η κλήρωση των λαχείων και ότι στην κληρωτίδα θα μπουν μόνο τα λαχεία για τα οποία έχουν εισπραχτεί τα χρήματα.

Τι μέλλει γενέσθαι

Αν και η συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας θεωρείται άκυρη εν τούτοις οι σύμβουλοι που ήταν παρόντες, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων Τιμολέων Κακούρος και ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Δήμος Σιώκης κάλεσαν τον πρόεδρο να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει πάραυτα στις εκλογές, είτε θα αναθέσει τα ηνία στους πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας με στόχο τον έλεγχο των οικονομικών και των οργανωτικών ζητημάτων και την προετοιμασία της Ομοσπονδίας για τις εκλογές.

 

Με πληροφορορίες και φωτογραφίες από anamniseis.net