Στοχασμοί: Φανήκαμε πολύ λίγοι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Έχουμε φανεί πολύ λίγοι σου λέω, για έναν κόσμο που μας έχει τόσο πολύ ανάγκη! Κλεισμένοι αιωνίως μέσα στα ανεκπλήρωτα όνειρά μας, ούτε που καταλαβαίνουμε ότι ζωές θα σώζαμε έτσι και λίγο παραδίπλα κοιτούσαμε ώστε δράση να αναλάβουμε.

Καλός ο μικρόκοσμος του καθενός, και δικαίως τον σκέφτεσαι και σε προβληματίζει. Όμως δεν θα δυσκολέψει την πορεία σου, αν για λίγο το διπλανό σου σκεφτείς! Δεν έχει φτιαχτεί όλη η ζωή έτσι ώστε κέρδος να βγάνεις συνεχώς από αυτή!

Πολύ μικροί σου λέω! Επικριτές των πάντων ώστε να απενοχοποιήσουμε την αδράνειά μας και να δικαιολογήσουμε την αδιαφορία μας. Φταίει λοιπόν η θρησκεία, η πολιτική, η κοινωνία, οι άλλοι σε οποιαδήποτε μορφή τους, αλλά όχι η μικρότητά μας! Και προς Θεού ποτέ δεν φταίει το ότι δεν κουνιόμαστε εμείς για να κάνουμε κάτι ώστε να απαλύνουμε το πρόβλημα. Μόνο κάποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τις λύσεις, και αν αυτοί τις βρούνε και τις δώσουν, τότε θα τις αποδεχτούμε αναζητώντας πάντα να βολευτούμε μέσα σε αυτές.

Ένα μικρό δαχτυλάκι χρειάζεται από τον κάθε ένα μας να κουνήσουμε και θα αλλάξει ρότα ετούτη η ανθρωπότητα! Δεν είναι τόσο πολύ! Όμως θα είναι τόσο αποτελεσματικό!