Γαλλία: Ένοπλος τραυμάτισε ελληνο-ορθόδοξο ιερέα στη Λυών

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκε σοβαρά από ένοπλο στη Λυών της Γαλλίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης διαφεύγει. Το Reuters μεταδίδει ότι ο ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι ο ιερέας δέχθηκε την επίθεση ενώ έκλεινε την εκκλησία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση στην περιοχή Ζαν Μασέ, στο 7ο διαμέρισμα της Λυών. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις ασφαλείας και διάσωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του iefimerida.gr, πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, πατέρα δύο παιδιών.

Όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του, πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Saint Lazare και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί δύο φορές με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στον θώρακα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές Αρχές δεν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως περιστατικό τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την Le Figaro, η οποία επικαλείται πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά για προσωπικές διαφορές καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/gallia-tromokratia-epithesi-mahairi-orthodoxi-ekklisia

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

 

Πηγή: skai.gr