Απόψεις αναγνωστών: «Η διπλωματία»του νταή»

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ
Προφανώς οι μετασεισμικές δηλώσεις για τη αξία του καλού γείτονα,που φαίνεται στην ανάγκη, ήταν τουρκικές γαλιφιές,που ήταν πάντα σύμφυτες με το χαρακτήρα ενός διπρόσωπου θρασύδειλου νταή,που σε περιμένει στο σκοτάδι για να σε μαχαιρώσει πισώπλατα.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια;Κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει.
Θα ήθελα μόνο να επαναλάβω ,βλέποντας τον ανθρώπινο πόνο στα ερείπια που άφησε ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου του 2020,πως πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε το μύθο για θερμό επεισόδιο με τη γείτονα Τουρκία που θα περιοριστεί τοπικά στη διάρκεια μιας εμπλοκής πολεμικών πλοίων ή αεροσκαφών.
Η Τουρκία με την παρουσία ερευνητικού σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ασκεί τη διπλωματία του νταή,απειλώντας πως θα ακολουθήσει και διατρητικό σκάφος,αν εντοπιστούν ενεργειακά κοιτάσματα σε υφαλοκρηπίδας που δεν της ανήκει!
Άρα ο αναθεωρητισμός της δεν είναι θεωρητικός,αλλά στην πράξη κάνει προκαταρκτικές πράξεις πολέμου.
Η έναρξη των πράξεων πολέμου είναι θέμα χρόνου.Και το θερμό επεισόδιο δεν μπορεί να είναι περιορισμένο από τη φύση του σύγχρονου πολέμου.
Όταν φύγει η πρώτη βολή,θα υπάρξουν καταστροφές σε στρατιωτικές και ναυτικές εγκαταστάσεις.Θα υπάρξουν ερείπια με νεκρούς και τραυματίες.
Και αυτή τη φορά δε θα φταίει ο Εγκέλαδος,αλλά ο παράφρων ανθρώπινος εγκέφαλος,που αποφάσισε να αιματοκυλήσει τη Συρία,τη Λιβύη,τον Καύκασο,το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο,στο όνομα του φόβου πως αν εκπέσει της εξουσίας θα έχει τη μοίρα όσων έβαψαν τα χέρια τους με τόσο αίμα.