Τουρκία: Στους 51 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό

ΣΜΥΡΝΗ. Οι νεκροί στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής αυξήθηκαν στους 51, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα κατεστραμμένα κτίρια της περιοχής συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άνθρωποι. Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται στους 896 και το 76% από αυτούς είχε πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία σήμερα το πρωί.

Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε από τα ερείπια κτιρίου 33 ώρες 

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή.

O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 51.

Η AFD σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.