Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Θεόκλητου

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα κορονοϊού και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τις δύο πρώτες ημέρες ο πυρετός του ήταν υψηλός, στο 39, ενώ είχε έντονες μυαλγίες. Πλέον, ο πυρετός του έχει υποχωρήσει στο 37,5. Μέχρι στιγμής, έξι ημέρες μετά την δοξολογία, όπου οι ιερείς ήταν χωρίς τις μάσκες τους, δεν έχουν αναφερθεί κάποια συμπτώματα. Όλοι οι πολιτικοί που βρέθηκαν στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο Θσσαλονίκης, αφενός φορούσαν τις μάσκες τους και κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φορούσε μάσκα και χαιρέτησε τον Μητροπολίτη από μακριά.

Χθες, με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού ενημέρωσε ότι «ο Μητροπολίτης Θεόκλητος παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα ιώσεως και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός». Έπειτα από αυτό ο Μητροπολίτης τέθηκε σε καραντίνα ενώ κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες τα γραφεία της συγκεκριμένης Μητροπόλεως. Ακόμη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη γίνονται συστάσεις προς τους πιστούς να προσέχουν και να φορούν απαραίτητα τη μάσκα τους.

«Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν» καταλήγει η ανακοίνωση.