Παράνομη η επιστολή για γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ν.Υ., λέει ο πρόεδρός της

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αντιπαράθεση σε επίπεδο ηγεσίας που έχει φέρει την Οργάνωση και τους παράγοντες, σε κατάσταση “απόγνωσης πριν την διάλυση”.

Στη νέα φάση που προσδιορίζει η ενέργεια του πρώην Προέδρου και νυν αντιπροέδρου Πέτρου Γαλάτουλα ο οποίος με επιστολή του σε επιστολόχαρτο της ομοσπονδίας,  καλεί σε σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το βράδυ της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου 2020, αντέδρασε μέσω μιας καταχώρησης στα ομογενειακά ΜΜΕ, ο Πρόδρος της Ομοσπονδίας  κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου. Ο κ. Μεϊμάρογλου, χαρακτηρίζει παράνομη την επιστολή στο επιστολόχαρτο της ομοσπονδίας, και  καλεί τους αντιπροσώπους των συλλόγων να μποϊκοτάρουν την εν λόγω σημερινή συνεδρίαση.

 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κλεάνθη Μεϊμάρογλου έχει ως εξής:.

<<Αγαπητοί φίλοι και αντιπρόσωποι συλλόγων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,

Οπως είναι γνωστό διανύουμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανατροπές στη ζωή όλων μας, ενώ τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αρχές (Πολιτεία και Δήμο της Νέας Υόρκης) προβλέπουν αποστάσεις ασφαλείας, συναθροίσεις λίγων ατόμων σε κλειστούς χώρους και χρήση μάσκας.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μία επιστολή, γραμμένη παράνομα στο επιστολόχαρτο της Ομοσπονδίας, μέσω της οποίας καλούνται τα μέλη της Ομοσπονδίας να προσέλθουν σε Γενική Συνέλευση στις 3 Νοεμβρίου

Την επιστολή υπογράφει ο πρώην αντιπρόεδρος Π. Γαλάτουλας, ο οποίος με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με κατηγορίες που αφορούν ατασθαλίες και άρνηση απόδοσης λεπτομερούς οικονομικού απολογισμού της Παρέλασης του 2019 στην οποία ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 3 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας αλλά και τους πολιτειακούς νόμους που αφορούν στη λειτουργία οργανισμών κοινής ωφέλειας, η Γενική Συνέλευση καλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Για αυτόν τον λόγο και επιπλέον εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό που απαγορεύουν συναθροίσεις μεγαλύτερες των 49 ατόμων σε κλειστούς χώρους καλούνται τα μέλη να ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτή επιστολή και να μην προσέλθουν, καθώς η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης είναι πρακτικά αδύνατη και ηθικά και νομικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Επιπροσθέτως των όσων προαναφέρθηκαν, για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης απαιτείται προθεσμία 10 ημερών για την έγκαιρη ενημέρωση των αντιπροσώπων και επίσης η Τρίτη 3 Νοεμβρίου είναι η ημέρα των γενικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες και ως εκ τούτου αντενδείκνυται για τέτοιες συγκεντρώσεις.

Θα ενημερώσουμε τους αντιπροσώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις ενέργειες που προγραμματίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Νέα Υόρκη, η Αμερική και ολόκληρος ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας.

Θεωρώντας την υγεία ύψιστο αγαθό, εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και ευελπιστώ σύντομα να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Κλεάνθης Μεϊμάρογλου

Πρόεδρος>>

Με στοιχεία από: anamniseis.net

Φωτογραφία κορυφής: Στο βήμα ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο Δημήτριος Παλιούρας, ενώ δεξιά οι Χρήστος Βουρνάς, Στέφανος Αμανατίδης, Γιάννης Νικολόπουλος και Σταύρος Ζιώγκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.2020.