Η ανάρτηση της ΠτΔ για τη νίκη Μπάιντεν

Μετά την αναγόρευση του Τζο Μπάιντεν ως νικητή στις αμερικανικές εκλογές πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας έσπευσαν να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θερμά συγχαρητήρια στον Joe Biden, νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, και την Kamala Harris, πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας. Η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή είναι το πρώτο βήμα!

 

 

Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοστάκης: Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή.

 

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η ανέλπιστα υψηλή συμμετοχή στις εκλογές, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως η Δημοκρατία ανθεί, και ανθεί όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν τη δέσμευση να συμμετέχουν και ψηφίζουν για το μέλλον τους. Η εμπειρία και η στήριξη του νεοεκλεγέντος πρόεδρου  στην προώθηση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, θα είναι κρίσιμες για την περαιτέρω ενίσχυσή αυτών και την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων στην περιοχή.

 

Πρόεδρος ΚΙΝΑΛ, Φώτη Γεννηματά: Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ. Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις.