Η ίντριγκα που… χάλασε, ο Φορτούνης, το βίντεο του Μαρτίνς και ο επικίνδυνος ΟΦΗ

Οι αθλητικές ίντριγκες πάντα θέλγουν το κοινό. Και για αυτόν τον λόγο δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να τις αναδεικνύουν, πασπαλίζοντάς τες με μπόλικη σκόνη υπερβολής. Οι ίντριγκες που αφορούν «βεντέτες» των αποδυτηρίων και προπονητές, είναι ακόμη πιο «ενδιαφέρουσες». Ειδικά, δε, εκείνες που αφορούν τον Ολυμπιακό και περιλαμβάνουν τον Κώστα Φορτούνη και τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι ακόμη πιο «πικάντικες» και γίνονται λόγος απίθανων αναλύσεων.

Η πρόσφατη απουσία του Φορτούνη από την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, όπως και το γεγονός ότι ο Μαρτίνς τον αντικατέστησε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, σήκωσαν σκόνη. Και -έως ένα σημείο, απολύτως λογικά- έγιναν βασικό θέμα συζήτησης, πάνω ακόμη και από το ίδιο το παιχνίδι με τους Αγγλους. Ή τα παιχνίδια που έπονται. Αλλά ήρθε ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός να βάλει τέλος στα σενάρια και τις φήμες, συμπεριλαμβάνοντας τον «Φόρτου» στην αποστολή του Ολυμπιακού για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και κάπως το θέμα «έσβησε».

Και «έσβησε», διότι ο Ολυμπιακός έχει πιο σοβαρά ζητήματα να τον απασχολούν από τις ίντριγκες που «πουλάνε» και που εξιτάρουν. Αυτό που απασχολεί, τον σύλλογο, τον Μαρτίνς, αλλά και όλους τους παίκτες (και τον Φορτούνη, βεβαίως), είναι να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο, να προκριθεί από τον όμιλό του στο Champions League, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πράγματα πιο σημαντικά από κάθε ίντριγκα.

Ο 50χρονος τεχνικός ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές του ότι «ακόμη δεν έχω αποφασίσει πώς θα αγωνιστούμε. Αύριο θα σας πω πώς θα παίξουμε και ποια θα είναι η τακτική μας». Κάτι που είχε κάνει και πριν από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, όταν αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τόσο τον σχηματισμό όσο και τα πρόσωπα της αναμέτρησης. Δείγμα του πόσο πολύ υπολογίζει την αναμέτρηση με τους Κρητικούς. Όπως άλλωστε ήδη παραδέχθηκε με δηλώσεις του στη NOVA. Δείχνοντας ότι δεν ξεχνάει την προ διετίας ήττα που είχε υποστεί η ομάδα του στο «Γεντί Κουλέ».

Στην τελευταία προπόνηση ο Μαρτίνς επέλεξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Ακόμη και στο διπλό, όλα ήταν ανακατεμένα, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει καταλήξει στο τι θέλει να κάνει. Αλλά παράλληλα, τους έδειξε ότι ξέρει πολύ καλά ποιον αντίπαλο θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Ανέλυσε σε βίντεο επιλεγμένα στιγμιότυπα και φάσεις από τον πρόσφατο αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μάθουν οι παίκτες του όσο καλύτερα γίνεται τι ομάδα θα βρουν απέναντί τους. Μάλιστα μόνο τυχαία δεν επέλεξε το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Καθώς θεωρεί ότι ο ΟΦΗ έτσι θα παίξει και με τον Ολυμπιακό. Με την ίδια συνταγή.

Μιλώντας για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού, λοιπόν, ο Μαρτίνς επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Βγαίνουν πολύ καλά στην κόντρα επίθεση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να έχουμε καλές επιστροφές, αλλά και να πιέζουμε για να κερδίζουμε την μπάλα στην άμυνά τους. Να τους πιέσουμε από την αρχή και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας για να φύγουμε με τα νίκη».

Πηγή:in.gr/.to10.gr