Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ομογενείς

Όπως έγραψε η “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ¨, η ελληνική εφημερίδα της Νυρεμβέργης, την έκδοση της οποίας επιμελείται ο κ. Διαμαντής Γκίκας, η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, με με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή Ψυχολόγου, καθιερώνει τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με τον COVID-19.
ηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με τον COVID-19.
Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης προσφέρει στα ελληνικά τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Η τηλεφωνική γραμμή, έχοντας υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, στοχεύει στην στήριξη των Ελλήνων της Νυρεμβέργης, σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και τις ψυχικές συνέπειες της.
Η γραμμή υποστήριξης θα λειτουργήσει με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή Ψυχολόγου, κάθε Τετάρτη (18:00 – 21:00) και Σάββατο (10:00 – 13:00), με ημερομηνία έναρξης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και στο τηλέφωνο 0911/8100462
Οι κλήσεις που θα πραγματοποιούνται είναι δωρεάν και με μόνη επιβάρυνση την αστική χρέωση. Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, το απόρρητο και την ανωνυμία, δεν θα ζητούνται και δε θα καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες του καλούντος.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παράθυρο διαλόγου, καθώς μέσα από τη συζήτηση μπορεί να διευκολυνθεί η διερεύνηση συναισθημάτων άγχους, στεναχώριας, μοναξιάς και ανασφάλειας. Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις ζωής, όπως είναι η εκτεταμένη πανδημία που βιώνουμε όλοι, ανθρώπινος και αυτονόητος στόχος της ΕΚΝ αποτελεί, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω και μόνο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά την συμπολίτισσα ελληνίδα Ψυχολόγο για την ανιδιοτελή της προσφορά.
Ο πρόεδρος
Γιώργος Βαβρίτσας