Σάββας Αναστασιάδης: Πολύ θετικό ότι εκλέχτηκαν πολλοί ομογενείς

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Είναι πολύ θετικό ότι έχουν εκλεγεί πολλοί Έλληνες ομογενείς Βουλευτές και Γερουσιαστές στην Αμερική”. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας σήμερα το πρωί στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Αναδεικνύοντας το εύρος της επιτυχίας των ελληνοαμερικανών ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής επεσήμανε ότι  η εκλογή πολλών ελληνοαμερικανών Βουλευτών «αποτελεί μία ισχυρή δύναμη  στήριξης των δικαίων της Χώρας, των  εθνικών μας θεμάτων και κυρίως των προβλημάτων που έχουμε με την Τουρκία. Κάτι που κάνει και  το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, έχουμε κινητοποιήσει δηλαδή όλους τους θεσμικούς φορείς σαν επιτροπή σε προηγούμενες συνεδριάσεις, να κινηθούν συντεταγμένα και να κινητοποιήσουν  τις τοπικές κοινωνίες και τις κυβερνήσεις των Χωρών τους , για όλα τα θέματα που προκαλεί η Τουρκία».

Αναφερόμενος γενικότερα στις αμερικανικές εκλογές και τη σημασία τους ο κ, Αναστασιάδης χαρακτήρισε  « το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ως έχοντα θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα καθώς, όπως είπε,  «ο νέος πρόεδρος έχει δηλώσει αρκετές φορές φιλικά προσκείμενος προς την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Η  Τουρκία και ο Ερντογάν από την άλλη προσδοκούσαν στην επανεκλογή του Τράμπ ο οποίος έβαζε πολλές φορές πλάτη στις κυρώσεις που ζητούσε το κογκρέσο προς την Τουρκία. Γι αυτό η  εκλογή Μπάιντεν φαίνεται ότι άγχωσε τον Ερντογάν και πάγωσε την Τουρκία» κατέλεξε.

Κατά τα λοιπά, ο Πρόεδρος της Διακομματικής της Βουλής, αναφερόμενος στις χθεσινές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επεσήμανε τα ακόλουθα: « Προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η κυβέρνηση  στάθηκε με υπευθυνότητα  απέναντι στην πανδημία επιλέγοντας τον συμβολικό εορτασμό του Πολυτεχνείου και  πήρε μία απόφαση. Όπως  είχε απαγορεύσει  παρελάσεις και εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, καθώς  και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μόνο που τότε οι εν λόγω πειθάρχησαν. Αυτό έπρεπε να κάνουν και γι αυτή τη σημαντική για τη Δημοκρατία μας επέτειο» είπε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε,

« Δυστυχώς υπήρξαν κόμματα της Αντιπολίτευσης  που συμπεριφέρθηκαν ασυνείδητα, περιφρόνησαν  όσους νοσούν και όσους προφυλάσσονται τηρώντας τα μέτρα,  θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη στιγμή  που βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης. Τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση και οι εκκλήσεις του Πρωθυπουργού για έναν διαφορετικό εφέτος εορτασμό έτυχαν της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών,  ο κόσμος υπάκουσε στη φωνή της λογικής και τους απομόνωσε ».’

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής Μπάιντεν και στο τι αυτή σηματοδοτεί για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.  Ο βουλευτής ΝΔ  ανέφερε, μεταξύ άλλων: : « Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας καθώς ο νέος πρόεδρος έχει δηλώσει αρκετές φορές φιλικά προσκείμενος προς την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Η  Τουρκία και ο Ερντογάν από την άλλη προσδοκούσαν στην επανεκλογή του Τράμπ ο οποίος έβαζε πολλές φορές πλάτη στις κυρώσεις που ζητούσε το κογκρέσο προς την Τουρκία. Γι αυτό η  εκλογή Μπάιντεν φαίνεται ότι άγχωσε τον Ερντογάν και πάγωσε την Τουρκία» , κατέληξε.