Το έγκλημα (Κόσοβο) και η τιμωρία (0-0)

Όταν αγνοείς τους κανόνες του, το ποδόσφαιρο θα σε τιμωρήσει. Ακόμα και αν η τιμωρία αργήσει να έρθει.

Δυστυχώς, στην Εθνική ομάδα η ποδοσφαιρική λογική έχει καταργηθεί εδώ και καιρό και επικρατούσαν λογικές… μαγειρίου από τον Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος προσπαθούσε να χωρέσει στις επιλογές τους μερικούς από εκείνους που άξιζαν να παίξουν και όσους παίζουν λόγω της «εξυγίανσης».

Μακροπρόθεσμα, αυτό δεν μπορούσε να αποδώσει και παρά την απόπειρα του Ολλανδού να διορθώσει τα αδιόρθωτα στα δύο τελευταία παιχνίδια, αυτά δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να σώσουν την παρτίδα.

Η Ελλάδα, χωρίς να είναι αρνητική το βράδυ της Τετάρτης (18/11) στη Ριζούπολη, πλήρωσε τα εγκλήματα προηγούμενων παιχνιδιών και κυρίως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ.

Το 0-0 με τη Σλοβενία στο φινάλε του ομίλου στο Nations League κόστισε την πρώτη θέση, η οποία θα μπορούσε να είχε καταληφθεί εάν ο Φαν Σιπ συμπεριφερόταν φυσιολογικά με το Κόσοβο, έκανε ορθολογικές επιλογές και η Ελλάδα έπαιρνε τη νίκη σε εκείνο το ματς.

Η δεύτερη θέση στον όμιλο σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα προβιβαστεί σε υψηλότερο γκρουπ στην επόμενη διοργάνωση και θα παραμείνει στο τρίτο. Μαζί με την άνοδο χάθηκε και η δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω των Play Off του Nations League.

Τουλάχιστον, η Ελλάδα αξιοποίησε την ήττα της Φιλανδίας και την προσπέρασε στην κατάταξη της FIFA. Μία προσπέραση που μεταφράζεται σε άνοδο στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και πιο ευνοϊκή κλήρωση, με πιο βατούς αντιπάλους.

Αν και θα επαναλάβουμε ότι το πρόβλημα της Εθνικής ομάδας δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, αλλά με τις επιλογές της «εξυγίανσης»… Οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και απλώς υπηρετούν τις ανάγκες των… χαλίφηδων.

Απογοητευμένος αλλά και …περήφανος!

Ο Τζον Φαν’ τ Σχιπ δήλωσε απογοητευμένος που δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου στο Nations League, αλλά ταυτόχρονα και περήφανος για την προσπάθεια της Εθνικής σε όλη αυτή τη διαδρομή.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε, αλλά και πολύ περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Μην ξεχνάμε πως και η αντίπαλη ομάδα έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ήταν ένας τελικός, υπήρχε πίεση και κάναμε σημαντικά βήματα. Φυσικά θέλαμε την πρώτη θέση, αλλά βλέποντας τη γενική εικόνα είμαι περήφανος για την ομάδα μου», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Η ομάδα έχει δυνατότητες και υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε πολλά να δώσουμε. Συγχαρητήρια για την πρόκριση της Σλοβενίας».

Τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής στον όμιλο:

Ελλάδα – Σλοβενία 0-0

Κόσοβο – Μολδαβία 1-0

Η βαθμολογία του ομίλου:

Σλοβενία 14

Ελλάδα 12

Κόσοβο 5

Μολδαβία 1