Ανατροπή και νίκη για τον Ανδρέα Γουνάρδη για την Γερουσία ΝΥ

Νέα Υόρκη.- Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ανδρέας Γουνάρδης (Andrew Gounardes) από το Μπέι Ριτζ ανέτρεψε τελικά τα δεδομένα και κέρδισε την επανεκλογή του στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, επικρατώντας του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Βίτο Μπρούνο (Vito Bruno), σε μια μάχη που κρίθηκε στις επιστολικές ψήφους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα δεδομένα είχαν αλλάξει άρδην υπέρ του Γουνάρδη, μετά την καταμέτρηση του μεγαλύτερου αριθμού των επιστολικών ψήφων. Ετσι, αυτό που πολλά τοπικά ΜΜΕ θεωρούσαν πολύ δύσκολο την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές, λόγω των εκτιμήσεων ότι ένα μικρό αλλά απαραίτητο ποσοστό των επιστολικών ψήφων προερχόταν από δηλωμένους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους, επιβεβαιώθηκε οριστικά το βράδυ της Τετάρτης, με τον ομογενή πολιτικό να δηλώνει νικητής.

«Είναι τιμή μου κατά τη διάρκεια της ζωής μου να υπηρετώ την κοινότητα, και σήμερα καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των υπολειπόμενων ψηφοδελτίων, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στους γείτονές μου από το νότιο Μπρούκλιν που με εξέλεξαν εκ νέου για να τους εκπροσωπήσω στην πολιτειακή Γερουσία», ανέφερε ο ομογενής πολιτικός σε ανακοίνωσή του.

Ο Γουνάρδης προηγούνταν του Μπρούνο κατά 2.500 ψήφους, ενώ οι επιστολικές ψήφοι που απομένουν να καταμετρηθούν ήταν 1.800, το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την Σάρα Αντερς, εκπρόσωπο Τύπου του Γουνάρδη.

Με την επικράτηση του Γουνάρδη, η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα εκπροσωπηθεί ξανά από τρεις Πολιτειακούς Γερουσιαστές στη Νέα Υόρκη, καθώς ήδη έχουν επανεκλεγεί οι Μιχάλης Γιάνναρης και Τζέιμς Σκουφής.

πηγή:ekirkas.com