Η ομογένεια αγωνίζεται να διατηρήσει την Έδρα Ελληνικών

Το πανεπιστήμιο La Trobe άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την θέση του για κατάργηση του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την απάντηση που δόθηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία που μίλησε με τις πρυτανικές αρχές για να ζητήσει ανάκληση της σχετικής απόφασης.

«Θα σας απαντήσουμε δεόντως» είπαν στον  πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλη Παπαστεργιάδη που ανέπτυξε με επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να διακοπεί το πρόγραμμα υποσχόμενος την στήριξη του και την άμεση συνεργασία με την ομογένεια.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων   από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης οι Βασίλης Παπαστεργιάδης, Θεόδωρος Μάρκος, Δρ Νίκος Ντάλλας, Σπύρος Παπαδόπουλος και  Χόρχε Μενίδης.

Στις  συνομιλίες έλαβαν μέρος ακόμα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ Γεωργία Νικολαϊδου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργιάδης ζήτησε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για να βρεθεί μιαα βιώσιμη λύση για το πρόγραμμα ενώ ο κ. Ντάλλας τόνισε ότι 10.000 παιδιά σπουδάζουν ελληνικά στη Μελβούρνη και μέσω αυτών μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών ενώ ο κ. Μάρκος στάθηκε στη συνεργασία του πανεπιστημίου με την Ελληνική Κοινότητα για πολλά χρόνια.

Στήριξη υποσχέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος.