Πέθανε από κορωναϊό ο πρόεδρος Μικρασιατικού Συλλόγου

Αλεξάνδρεια.- Σοκ προκάλεσε στην παροικία μας της Αλεξάνδρειας  η απώλεια του προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας, Μιχάλη Σολομωνίδη που απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού, σε ηλικία 52 ετών.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας μιλά για έναν εξαίρετο επιστήμονα Αιγυπτιώτη που συνέδεσε τη ζωή του με ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της παροικίας. Πολυγραφότατος, διαπρέποντας ως επιστήμονας στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, όπου εργαζόταν χρόνια τώρα ως ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της και αποτελούσε γέφυρα συνεργασίας με τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό.

Ήταν ο πλέον εξειδικευμένος μεταφραστής μεταξύ ελληνικής και αραβικής γλώσσας στην Biblioteca Alexandrina από τον Φεβρουάριο του 2002 έως σήμερα, δηλαδή περίπου 19 ολόκληρα χρόνια. Επίσης, εργαζόταν ως ένας από τους πιο αξιόλογους αραβιστές μεταφραστές, με βαθιά γνώση και των δύο γλωσσών, για αυτό και συμμετείχε και σε επίσημες διερμηνείες, όπως στη μεγάλη εκδήλωση «ΝΟΣΤΟΣ» πριν από 2,5 χρόνια, παρουσία των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τις μεταφράσεις πριν από 34 χρόνια!

Είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγες ημέρες με την πολυαγαπημένη του Δέσποινα Μπονίτση, διά χειρός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, στις 8 Νοεμβρίου.