Ποιοι είναι οι δύο ομογενείς δικαστές που που στέλνουν τον Τραμπ “σπίτι”

Ομογενείς είναι οι δύο από τους τρεις δικαστές του 3ου ομοσπονδιακού Εφετείου οι οποίοι απέρριψαν την αγωγή Τραμπ στην Πενσυλβάνια και έθεσαν τέλος στα “όνειρα” του απερχόμενου πλανητάρχη να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τους: Στέφανο Μπίμπα και Μιχάλη Τσαγκάρηςπου μαζί με τον Μπρουκς Σμιθ έλαβαν την καθοριστική για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, απόφαση.

Οι δικαστές Στέφανος Μπίμπας (επάνω) και Μιχάλης Τσαγκάρης

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το ομοσπονδιακό 3ο Τριμελές Εφετείο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του εκλογικού επιτελείου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίος ζητούσε να μην καταμετρηθούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι και να μην ανακηρυχθεί ο Τζο Μπάιντεν νικητής των εκλογών στην Πενσιλβάνια.

Το δικαστήριο κήρυξε τους ισχυρισμούς της νομικής ομάδας του Ρούντι Τζουλιάνι για μη σωστή διαδικασία άνευ αξίας, τονίζοντας την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Και οι τρεις δικαστές είχαν διοριστεί από ρεπουμπιλικανούς προέδρους, ενώ την γνωμάτευση συνέταξε ο Ελληνοαμερικανός δικαστής Στέφανος Μπίμπας, διάκονος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και διορισμένος από τον ίδια τον πρόεδρο Τραμπ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

Ο Μιχάλης Τσαγκάρης ξεκίνησε τη νομική του σταδιοδρομία το 1987, ως δικαστικός υπάλληλος του δικαστή Μόρτον Γκρίνμπεργκ του 3ου Εφετείου. Σήμερα κατέχει τη θέση του. Υπηρέτησε ομοσπονδιακός αντιεισαγγελέας και έγινε επικεφαλής των αστικών υποθέσεων στην περιφέρεια της Νέας Ιερσέης, απ’ όπου αποχώρησε το 1999. Προτάθηκε για ομοσπονδιακός εφέτης το 2006 από τον πρόεδρο Μπους και ο διορισμός του επικυρώθηκε από τη Γερουσία ταχύτατα και με ψήφους 98-0.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣ

Ο Στέφανος Μπίμπας που διορίστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Νοεμβρίου 2017. Γεννημένος στο Κουίνς εργάζονταν στα νιάτα του στα εστιατόρια του πατέρα του, ο οποίος ήλθε στις ΗΠΑ μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Είναι έγγαμος και πατέρας 4 παιδιών.

Ήταν παιδί – θαύμα και έγινε δεκτός σε ηλικία 15 ετών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Συνέχισε το μεταπτυχιακό του στην Οξφόρδη και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Γέιλ.

Έχει δώσει οικονομική ενίσχυση σε αρκετούς ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Από το 1991 – 2017 ήταν μέλος της Εταιρείας Φεντεραλιστών, ενώ από το 2015 υπηρέτησε ως διάκονος στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στοιχεία από greeknewsonline.com