“Ψάχνει” νίκη ο Παναθηναϊκός

  Στη 10η στροφή (αισίως) της εφετινής Super League Interwetten, ο Παναθηναϊκός γυρίζει για να… κοιτάξει πίσω του και βλέπει (σχεδόν παντού) μόνο “κηλίδες”. Χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία του (9 βαθμούς σε 9 αγώνες!), αμέτρητα προβλήματα, γκρίνια, εσωστρέφεια κι άλλα πολλά στραβά κι… ανάποδα.

Οι «απαντήσεις», εντούτοις, θα πρέπει να δοθούν (μόνο) στο γήπεδο κι ως εκ τούτου το σημερινό (29/11, 15:00) μεσημεριανό ματς (σε ώρα… άλλης εποχής) με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, δεν μπορεί παρά να είναι “must win”.

Για την ακρίβεια, πιο… must δεν γίνεται, διότι πέραν της θλιβερής συγκομιδής του Παναθηναϊκού (βρίσκεται καθηλωμένος στην 8η θέση της βαθμολογίας), που θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να… κουνάει λίγο τους βαθμολογικούς «δείκτες» του προς τα πάνω, ακολουθούν ως το φινάλε του α’ γύρου, τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (τυπικά… εκτός) και τον ΠΑΟΚ, με ενδιάμεσο «σταθμό» τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Καλογρέζα.

Ο Μπόλονι αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να προβεί σε μερικό “lifting” της ενδεκάδας. Απ’ τη μία ο τραυματισμός του Σαβιέρ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (οστικό οίδημα στο γόνατο, που θα τον κρατήσει off για ένα μήνα) κι απ’ την άλλη οι ενοχλήσεις του Δημήτρη Κουρμπέλη στον προσαγωγό και το πρόβλημα του Τάσου Χατζηγιοβάνη στον ορθό μηριαίο μυ, φέρνουν τρεις τροποποιήσεις στο βασικό σχήμα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, χωρίς τους δύο βασικούς εξτρέμ του clasico, δεν μπορεί παρά να αλλάξει και τα δύο “φτερά” της “πράσινης” επίθεσης (στο 4-4-2 που σκοπεύει να παρατάξει ξανά), δίνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Λούκας Βιγιαφάνιες, που θα παίξει στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στα αριστερά, τη θέση του Σαβιέρ αναμένεται να πάρει ο Αϊτόρ, αν κι Μολό έρχεται από πίσω ως “αουτσάιντερ”.

Ο Μπόλονι είχε συμπεριλάβει αρχικά στην αποστολή που ανακοίνωσε μετά τη χθεσινή (Σάββατο 28/11), απογευματινή προπόνηση και τον Χατζηγιοβάνη, ωστόσο μετά από συζήτηση που είχαν οι δυο τους και κοινή απόφαση με τον γιατρό του Παναθηναϊκού, προτιμήθηκε να αποκλειστεί απ’ την 20άδα, απ’ τη στιγμή που οι ενοχλήσεις στο πόδι του -που τον ταλαιπωρούν εδώ και τρεις μέρες- ήταν ακόμα έντονες.

Γι’ αυτό άλλωστε κι ο Ρουμάνος τεχνικός είχε πάρει εξαρχής στην αποστολή και τον 19χρονο εξτρέμ Σπύρο Τζαβίδα, γνωρίζοντας πως υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσει να αγωνιστεί τελικά ο Χατζηγιοβάνης.

Στον δε άξονα της μεσαίας γραμμής, τη θέση του Κουρμπέλη που (ορθά) προφυλάχθηκε μετά τις ενοχλήσεις που έβγαλε στον προσαγωγό, θα πάρει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που «έλαμψε» στο δεύτερο ημίχρονο του φαληρικού ντέρμπι, όταν μπήκε ως αλλαγή και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να αλλάξει άρδην την εικόνα του.

Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται άλλες αλλαγές, απ’ τη στιγμή δε, που και ο Σένκεφελντ έχει πάρει το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ της ομάδας για να παίξει. Ο Ολλανδός ξεπέρασε το διάστρεμμα και θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας του «τριφυλλιού», με παρτενέρ τον Πούγγουρα, ενώ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής θα ξεκινήσουν ξανά ο Σάντσες με τον Ζαγαρίτη.

Ο Μαουρίσιο θα είναι το «8άρι», με «6άρι» τον Αλεξανδρόπουλο, ο Βιγιαφάνιες με τον Αϊτόρ θα παίξουν στα δύο άκρα και μπροστά θα ξεκινήσουν για ακόμη μία φορά οι Μακέντα-Καρλίτος, με τον Μπόλονι να ευελπιστεί πως θα μπορέσουν κάποια στιγμή να αποκτήσουν «χημεία» στο παιχνίδι τους.

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Μπουζούκης (επιστρέφει μετά από δύο αγώνες όπου είχε μείνει εκτός αποστολής), Αγιούμπ (γυρίζει μετά από 5 εβδομάδες, έχοντας ξεπεράσει πια το μυϊκό τραυματισμό του), Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σερπέζης, Μολό, Καμπετσής και Σπύρος Τζαβίδας.

Εκτός αποστολής, πλην των Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Σαβιέρ, έμειναν οι Χατζηθεοδωρίδη, Μπεκ, Σέχου και Αντονίτο.

Πηγή: sport24.gr