Επιδόματα, κληρονόμοι και έκτακτο βοήθημα

Οι πληρωμές αναστολών για τις κλειστές επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν από τις 27/11 έως τις 3/12, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι αιτήσεις συνεχίζονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου με τις πληρωμές να γίνονται εντός του μήνα.

Η πληρωμή του έκτακτου επιδόματος θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το επίδομα τέκνων, στέγασης και ΚΥΑ Η πληρωμή θα γίνει στις30/11.

Οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή ολοκληρώνονται στις 30/11, ενώ οι αιτήσεις για τους κληρονόμους γίνονται έως τις 17/12.

Για τους μακροχρόνια ανέργους, η επιβεβαίωση του IBAN γίνεται έως τις 17/12.

Μέχρι τις Δευτέρα, 30/11 πρέπει να πληρωθεί η Πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος και η Τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ έως τις 7/12 παίρνουν παράταση οι εισφορές Οκτωβρίου.

Αναφορικά με τους κληρονόμους, στην πλατφόρμα μπαίνει ο κληρονόμος με τους κωδικούς taxis και βήμα βήμα να καταχωρήσει τα στοιχεία που απαιτούνται και αυτή η καταχώρηση πρέπει να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό δεν αφορά όσους έχουν διαθήκη.

Σχετικά με τα επιδόματα, σε περίπτωση που δεσμευτεί ποσό από το επίδομα, ο πολίτης πρέπει να κάνει αίτηση προς την τράπεζα ζητώντας την αποδέσμευση του ποσού και δίνοντας μία αιτιολόγηση.

Ακατάσχετο δεν είναι το οικογενειακό επίδομα.

Το έκτακτο βοήθημα δικαιούνται οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι και οι λογιστές, οι ιατροί, οι οδοντίατροι, οι δικαστικοί επιμελητές και οι γεωτεχνικοί.