ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Θαυμάσιες πεποιθήσεις έχετε, Frau Μέρκελ!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αυτή, μάλιστα. Ήταν η …ρεαλιστικότερη τοποθέτηση Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη για την προκλητικότητα και την επιθετικότητα της Τουρκίας… Αν, μάλιστα, υπήρχε και Όσκαρ δικολαβισμού, ε, σίγουρα θα το έπαιρνε άνευ ανταγωνισμού,  η καγκελάριος Μέρκελ!

Μάλιστα. Η Τουρκία, παραβιάζει τις αξίες και τις πεποιθήσεις της Ευρώπης, αλλά… τις οφείλουμε, λέει …σεβασμό! Γιατί;  Γιατί, λέει, έχει δεχτεί τους περισσότερους πρόσφυγες! Ωραίες αξίες και θαυμάσιες πεποιθήσεις έχετε, Frau Μέρκελ! Να τις χαίρεστε, αλλά να μην τις διαλαλείτε… Προκαλούν γέλιο!

Δηλαδή, εσείς ανταλλάσσετε τις αξίες και τις πεποιθήσεις σας με μια χούφτα πρόσφυγες;  Ε, τότε, αφήστε τον Ερντογάν να κατοικοεδρεύει στην καγκελαρία σας και να αναστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία κατακτώντας τα εδάφη της Ευρώπης και, μάλιστα, χωρίς μάχες, αφού θα του τα παραχωρήσουμε, καθ’  υπόδειξή σας,  σε ένδειξη …σεβασμού,  επειδή έχει τους πρόσφυγές στη χώρα του! Μα πάρτε τους εσείς, στη δική σας χώρα, να οφείλουμε «σεβασμό» σε σας, τότε. Έχουμε, άλλωστε και «ένδοξο» παρελθόν μαζί σας, να μην ξεχνιόμαστε…

Ω, Μαντάμ! Οποία Γαλατική ευγένεια σας διακατέχει και κατευθύνει τις πράξεις και τους λόγους σας! Δηλαδή πάλι καλά που αυτά τα λέτε καθώς ετοιμάζεστε να συνταξιοδοτηθείτε από την πολιτική! Για σκεφθείτε να τα λέγατε καθώς εισερχόσασταν στην καγκελαρία! Τόσα χρόνια όχι την Ευρώπη αλλά και την Αμερική μαζί,  θα είχατε εκχωρήσει, από σεβασμό πάντα, στον Ερντογάν!

Αλλά αυτό κυρία μου, να μας συμπαθάτε, δεν είναι σεβασμός. Τουλάχιστον εμείς στον πολιτισμένο κόσμο αλλιώς το ονομάζουμε!

Και  όλα αυτά που συμβαίνουν στη Μεσόγειο και απέναντι στην Κύπρο, όπως παραπλανητικά αναγνωρίζετε,  δεν έχουν μόνον «έναν πολύ επιθετικό χαρακτήρα» εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν, ούτε είναι μόνο «προκλητικά».  Ενέχουν κυρίως βαθειά περιφρόνηση απέναντι σε κάθε κανόνα Δικαίου, σε κάθε Νόμο και σε κάθε έννοια Δημοκρατίας. Και αυτά τα υπέρτατα αγαθά, τα ανταλλάσσετε ελαφρά τη καρδία με μια χούφτα πρόσφυγες…

Ε, σάμπως εσείς τα εφεύρατε όλα αυτά;

Ο καθ΄ ημάς Καραγκιόζης,  πιο καλά τα είχε τακτοποιημένα στο απλό του μυαλό. Πρώτα σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητούσε έλεος από το δικαστήριο γιατί ήταν …ορφανός! Εσείς το πάτε και αυτό ανάποδα. Πρώτα θέλετε να εκφράσουμε το σεβασμό μας στον Ερντογάν και μετά ο Ερντογάν να μας σφάξει!

Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί εάν εξακολουθείτε –και πείσετε και τους άλλους συνεταίρους στην κατ΄ ευφημισμόν πλέον ευρωπαϊκή ένωση,  να αποτίσουν και αυτοί τον ίδιο σεβασμό στον Ερντογάν! Αλί, θα έρθει η ώρα που θα αφανίσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Διότι το Oruc Reis δεν επέστρεψε σε τουρκικό λιμάνι, για να παραμείνει, όπως εσείς πιστεύετε. Επέστρεψε απλώς να αναμένει την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού συμβουλίου και θα  αποπλεύσει και πάλι την επαύριον για νέες «προκλήσεις» και νέα «επιθετικότητα»… και όχι μόνον εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου!

Αλλά εσάς, είπαμε, επειδή δεν θέλετε να δυσκολευτείτε στην Γερμανία δεχόμενοι τους πρόσφυγες, κλείνετε τα μάτια, και επειδή τα κλείνετε εσείς,  νομίζετε ότι έχει γίνει σκοτεινιά σ΄ όλη την Ευρώπη!

Αμ δε!  Η Ευρώπη, Frau Μέρκελ,  είναι η Ήπειρος της Αναγέννησης. Της Δημοκρατίας. Του Πολιτισμού. Εμπνευσμένα, όλα αυτά, όπως και το Δίκαιο και οι Νόμοι, από την Αρχαία Ελλάδα!

Σκεφθείτε τα όλα τούτα μέχρι που θα συνεδριάσετε τον Δεκέμβριο…