Τ΄ακούσαμε, το γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε!

Το ακούσαμε –και δεν το πιστεύαμε- από κύκλους της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς (sic) της ΝΔ:  <<Πείθοντας όλο και περισσότερα φυσικά πρόσωπα που ζουν στο εξωτερικό να εγκατασταθούν στη χώρα μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και εισφορών για όλους τους Έλληνες>>.  Συγγνώμη, είναι αυτό επιχείρημα και …κίνητρο προς τους Απόδημους,  ώστε να πειστούν να μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα; Για να μειωθούν οι …φόροι των Ελλήνων;

 

Ακούσαμε και τη …συνέχεια! << Μόνο έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και χαμηλά φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη για τους εργαζομένους>>. Βλέπω …συνωστισμό επιστρέφοντος  brain drain  στα αεροδρόμια!

 

Ο αριθμός που απαιτείται για να είναι βιώσιμο το πρόγραμμα  των Ελληνικών στο La Trobe, είναι 80.000 $, σύμφωνα με όσα ακούσαμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Μπιλ Παπαστεργιάδη.  Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για την ουσία! Όπως γράφαμε και στην ΑΠΟΨΗ μας, είναι ζήτημα …λεπτω(ο)ν! Το La Trobe θέλει $80.000 το χρόνο για να μην κλείσει την Έδρα Ελληνικών Σπουδών. Επομένως, επιστολές, ραβασάκια, συναντήσεις, επί ματαίω!  Το ζήτημα είναι, ποιος θα βάλει το χρήμα!