Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί είναι ο απολογισμός της συμπλοκής αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της τάξης έξω από το ΑΤ Κολωνού αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κάποια στιγμή, η ομάδα των αντιεξουσιαστών επιχείρησε να προσεγγίσει το ΑΤ Κολωνού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησε ένταση με τους αντιεξουσιαστές να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ που ήταν απ’ έξω για τη φρούρηση του τμήματος.

Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αμέσως, μετά την επίθεση οι άγνωστοι δράστες έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια.

Οι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Νωρίτερα το μεσημέρι, πορεία για τον Γρηγορόπουλο είχε γίνει και στα Πετράλωνα.

 

Επέτειος Γρηγορόπουλου με μέτρα όπως στο Πολυτεχνείο

Υπενθυμίζεται πως από αύριο τα ξημερώματα σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση συναθροίσεων υπό τον κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε εντολή να κλείσουν έξι συνολικά σταθμοί του Μετρό από τους οποίους οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Το πρωί της Κυριακής, τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής, δημιουργώντας ένα κλοιό γύρω από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Το ελικόπτερο και το drone της ελληνικής αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ αυξημένα θα είναι και τα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις στα Εξάρχεια, τόσο για τις 11 το πρωί όσο και για τις 2 το μεσημέρι.

Γράψτε το σχόλιό σας