Ελπιδοφόρος: Το καταστατικό δεν θα επιβληθεί εκ των άνω

Νέα Υόρκη.- Από την ενορία της Αγίας Τριάδας στο Westfield της Νέας Ιερσέης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, αναφέρθηκε στο νέο Σύνταγμα που θα καταρτιστεί για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καλώντας τους ομογενείς να συμπράξουν με ιδέες, προτάσεις και σχόλια καθώς, όπως υποστήριξε, “το νέο Σύνταγμα δεν θα επιβληθεί από πάνω, αλλά θα προέλθει από όλους εσάς, από όλους μας”.

Συγκεκριμένα ο σεβασμιότατος, -κλείνοντας το χαιρετισμό του είπε: “Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο μάς προσέφερε τις τελευταίες εβδομάδες ένα πολύτιμο δώρο, μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να καταρτίσουμε ένα νέο Σύνταγμα για την Αρχιεπισκοπή μας.

“Το λέω πάντα και θα το επαναλάβω και εδώ ότι αυτό το νέο Σύνταγμα δεν θα επιβληθεί από πάνω, αλλά θα προέλθει από όλους εσάς, από όλους μας. Και σας χρειάζομαι δίπλα μου με τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και τα σχόλια σας που είναι απαραίτητα γιατί (το νέο Σύνταγμα) είναι για σας, για το μέλλον σας, για τα παιδιά σας, για το μέλλον της κοινότητάς μας”, πρόσθεσε και συνέχισε:

“Σας προσκαλώ να μου υποδείξετε τα αδύνατα σημεία της παρούσας δομής της Αρχιεπισκοπής και του Συντάγματος και πώς φαντάζεστε το μέλλον της Εκκλησίας μας. Και ιδιαίτερα καλώ τους νέους. Να δημιουργήσουμε μαζί, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Μητροπολίτες, η Επαρχιακή Σύνοδος, το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, τα κοινοτικά συμβούλια, εσείς οι πιστοί, όλοι μαζί. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Μόλις ολοκληρώσαμε την Κληρικολαϊκή μας, έχουμε δύο χρόνια μπροστά μας για να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό”.

Κατέληξε δε λέγοντας πως “είμαστε υπερήφανοι για την Αρχιεπισκοπή μας, αλλά αν δεν ανανεωθούμε, δεν θα ανθίσουμε. Ο,τι αλλάζει, αυτό διαρκεί για πάντα. Μόνο η πίστη μας και το δόγμα μας δεν αλλάζουν. Όλα τα άλλα μπορούν να αλλάξουν”.

Με στοιχεία από greeknewsonline.gr