Λέστερ – ΑΕΚ 2-0 : Τέλειωσε το μαρτύριο για την Ένωση

Ο… εφιάλτης της Ευρώπης τελείωσε για την ΑΕΚ με ήττα. Η Ένωση έχασε με 2-0 από τη Λέστερ στην Αγγλία και έκλεισε έτσι τον φετινό ευρωπαϊκό της κύκλο. Οι Κιτρινόμαυροι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδραση και να αντιστρέψουν τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με διάταξη 3-5-2 και δίδυμο στην επίθεση τους Γκαρσία, Ανσαριφάρντ. Προφανώς στο μυαλό του Ιταλού τεχνικού ήταν μια συντηρητική προσέγγιση του ματς, που ωστόσο δεν του βγήκε. Μιας και μόλις στο 16΄το σκορ ήταν 2-0! Στο 12’, μετά από μια ακίνδυνη σέντρα στην περιοχή της Ένωσης, ο Σβάρνας αντί να διώξει κάνει… τσαφ και η μπάλα στρώνεται στον Ουντέρ που θα κάνει το 1-0.

Ενώ στο 16’ η Λέστερ θα πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Μπαρνς θα μπει στην περιοχή της Ένωσης, θα κάνει ένα σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στον Νεντελτσιάρου και θα καταλήξει στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ συνεχίζοντας το… γνωστό ευρωπαϊκό προφίλ της βρέθηκε πίσω πολύ νωρίς στο σκορ. Και γενικώς δεν έδειχνε την ικανότητα για αντίδραση. Οι Κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Έμοιαζαν να είναι… παραδομένοι στη μοίρα τους και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0 και τη Λέστερ να έχει χάσει ευκαιρίες και για ένα τρίτο γκολ.

Λίγα λεπτά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Καρέρα άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3, περνώντας στο ματς τους Σάκχοφ και Μαχαίρα, αντί των Σβάρνα και Γκαρσία. Μετά τις αλλαγές η ΑΕΚ έδειξε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Οι Κιτρινόμαυροι κράτησαν περισσότερο την μπάλα και έκλεισαν τους χώρους στην άμυνα.

Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αλλάξουν και πολλά στο ματς που είχε ήδη πάρει τον δρόμο του. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 84’ με τον Ολιβέιρα, όταν το σουτ του Πορτογάλου φορ από καλή θέση, έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε περισσότερο. Τελικώς το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την Λέστερ να κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου και την ΑΕΚ να τερματίζει στην τελευταία.

in.gr