Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για το εμβόλιο

Αθήνα.- Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διάρκειά της εξετάστηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την ΕΕ.

Η τηλεδιάσκεψη θα επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φόρα την εβδομάδα για να υπάρχει καλύτερος δυνατός συντονισμός έως τα τέλη Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου, δηλαδή κοντά στην περίοδο που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Τέθηκαν επί τάπητος τα πρακτικά ζητήματα για τις διαδικασίες με τις οποίες θα κλείνεται το ραντεβού για τον εμβολιασμό:

1) Μέσω άυλης συνταγογράφησης
2) Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, με την οποία θα κλείνονται και θα τροποποιούνται ραντεβού
3) Μέσω τηλεφωνικού κέντρου. Υπάρχει πρόβλεψη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι για τις νέες τεχνολογίες

Τέλος, τέθηκε και το θέμα της διαφημιστικής εκστρατείας για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό που αναμένεται να δρομολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων.

To 42% των πολιτών προτίθενται να εμβολιαστούν σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και δηλώσεις της Δρ. Μαρίνας Ψιλούτσικου, Μέλους ΕΔΙΠ του ΟΠΑ στο Πρακτορείο FM. Η κ. Ψιλούτσικου είναι υπεύθυνης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας.

 

Πηγή:skai.gr