«Εξάρα» ξανά μετά από τέσσερα χρόνια

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 6-0 τη Λαμία και πέρασε με εμφατικό τρόπο από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδα

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν έξι διαφορετικούς σκόρερ, με τους Μπουχαλάκη (13’), Εμβιλά (34’), Ελ Αραμπί (35’),  Σουντανί (82’), Κάιπερς (83’) και Μασούρα (87’) να βρίσκουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός σκόραρε έξι γκολ με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Οι Πειραιώτες είχαν σκοράρει πολλές φορές τέσσερα και πέντε γκολ, αλλά πότε έξι. Τελευταία φορά μάλιστα που είχαν βάλει έξι γκολ σε ένα παιχνίδι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια!

Συγκεκριμένα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2016, είχαν διαλύσει εντός έδρας με 6-1 την Βέροια, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2016-2017. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε βάλει τρία γκολ ο Ιντέγε και από ένα οι Σεμπά, Ελιονούσι και Μιλιβόγεβιτς.

Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 64’ με τον Ντέλετιτς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Με δέκα ολοκλήρωσε η ομάδα του Τεννέ λόγω δεύτερης κίτρινης στον Σαραμαντά στη φάση του πέναλτι.

Έτσι ξεκίνησαν
Η Λαμία παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, αφού Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Καραμάνος, Μπαχανάκ, Βύντρα, Χατζηστραβός, Μπεχαράνο και Βασιλόγιαννης. Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε σχήμα 3-4-3, που ουσιαστικά ήταν 5-4-1 σε θέση άμυνας. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν στο τέρμα, Ζιούλης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο ήταν στην άμυνα, ενώ Σαραμαντάς και Προβυδάκης ήταν στα πλάγια της άμυνας και συνέκλιναν όταν αμυνόταν οι γηπεδούχοι. Παλαβαντισβίλι και Μπουλούλης ήταν στα χαφ, ενώ Ντέλετιτς και Ρόμανιτς πλαισίωναν τον Αραμπούλι.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε δίχως τον Φορτούνη που είχε μείνει εκτός αποστολής, καθώς είχε ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο, αφού Τιάγκο Σίλβα και Ραντζέλοβιτς πήραν τις θέσεις Καμαρά και Βρουσάι. Ο Σα ήταν στο τέρμα, Χολέμπας και Ραφίνια στα πλάγια, ενώ Σεμέδο και Σισέ το δίδυμο στα στόπερ. Εμβιλά και Μπουχαλάκης στο κέντρο, ο Μασούρας αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς δεξιά και ο Τιάγκο Σίλβα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε κέντρο και Ελ Αραμπί.

Το ματς
Οι στόχοι των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαροι. Αφενός, ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα γρήγορο γκολ, που δεν έχει βρει πολλές φορές φέτος, αφού συνήθως πετάει το πρώτο ημίχρονο στα ματς του πρωταθλήματος αν και τα έχει καταφέρει καλά τον τελευταίο καιρό. Έχοντας αντίπαλο και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που τον δυσκόλευε στο να στρώσει παιχνίδι. Η εικόνα του ματς έδειχνε ότι δεν θα είχε εύκολη αποστολή η ομάδα του Μαρτίνς, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Από την άλλη, η Λαμία, που κι αυτή είχε να πατήσει σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν τη δυσκόλευε τόσο στον δικό της τρόπο παιχνιδιού, έψαχνε να οχυρωθεί καλά πίσω. Ώστε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους ποιοτικούς και γρήγορους Ντέλετιτς και Ρόμανιτς.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στη Λαμία που ακολούθησε τη συγκεκριμένη συνταγή. Ο Ντέλετιτς μπούκαρε στο 6’ από τα αριστερά, φέρνοντας βόλτα τον Σεμέδο, αλλά δεν βρήκε συμπαίκτη και ο Εμβιλά απομάκρυνε με τον Σα εξουδτερωμένο. Στα καπάκια είχε καλή στιγμή ο Ολυμπιακός, με τον Σαραμαντά να κάνει σωτήριο τάκλιν προ του Ραντζέλοβιτς στην καρδιά της άμυνας έπειτα από γύρισμα του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας, δίχως να πιάσει καλό ρυθμό και στη δεύτερη του καλή στιγμή άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Αφού από εκείνο το σημείο και μετά δεν κοίταξε πίσω.

Ο Σεμέδο συγκρούστηκε με τον Θεοδωρόπουλο σε φάουλ του Μασούρα και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 13’, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι δεν είχε προλάβει να πάρει καλή θέση ο αντίπαλος γκολκίπερ. Από ‘κει και πέρα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό και «καθάρισε» το παιχνίδι πριν το ημίχρονο. Απειλήθηκε μόνο στην προσπάθεια του Ρόμανιτς στο 24’ να γίνει επικίνδυνος, αλλά βγήκε και τον έκοψε ο Σα. Ο Εμβιλά με τρομερό σουτ έγραψε το 2-0 στο 34’, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Θεοδωρόπουλου, ενώ με την άμυνα των γηπεδούχων σαστισμένη ήρθε άμεσα και το 0-3. Αφού Χολέμπας και Μασούρας συνεργάστηκαν από τα αριστερά και ο δεύτερος γύρισε για τον Ελ Αραμπί που πρόλαβε τον Τζανετόπουλο και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε μοιραία σε αισθητά πιο χαμηλούς ρυθμούς, αφού οι δύο ομάδες είχαν αντιληφθεί και αποδεχθεί τη μοίρα τους στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός είχε στο μυαλό του πλέον την ΑΕΚ και κράτησε δυνάμεις, αφού το ντέρμπι είναι μεσοβδόμαδα. Η Λαμία έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσει στο πρώτο εικοσάλεπτο, αφού ο Βασιλακάκης αστόχησε στο 56’ με εξ επαφής προβολή και στο 64’ ο Ντέλετιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι.

Στην τελική ευθεία, ο Ολυμπιακός, έχοντας και φρέσκο αίμα στη σύνθεσή του, πάτησε το γκάζι και πέτυχε άλλα τρία γκολ για το τελικό 6-0. Ο Σουντανί ευστόχησε σε πέναλτι (από χέρι του Σαραμαντά) στο 82’ και στο επόμενο λεπτό ο Κάιπερς σκόραρε με κεφαλιά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 87’ ο Μασούρας έκανε προβολή στη σέντρα του Ανδρούτσου και βρήκε δίχτυα.

Λαμία (Μπάμπης Τέννες): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντασβίλι (46′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Ζιούλης, Αραμπούλι (85′ Βλαχομήτρος), Μπουλούλης (46′ Βασιλακάκης) και Ντέλετιτς (85′ Κωστίκα).

Στον πάγκο: Επασί, Μαργαρίτης, Νικολόπουλος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (66′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (66′ Αβραάμ), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75′ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας και Ελ Αραμπί (61′ Σουντανί).

Στον πάγκο: Κρίστινσον, Καμαρά, Βρουσάι, Μπρούμα, Παπαδόπουλος

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Μιχαήλ Δημόπουλος
Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης, AVAR: Χρήστος Μπαλτάς