Τ΄ακούσαμε, το γράφουμε και ευθύνη δεν έχουμε!

Η τηλεδιάσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με στελέχη κορυφαίων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιρειών και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, έρευνας και επενδύσεων στον τομέα των επιστημών υγείας που πραγματοποιήθηκε, στην πραγματικότητα ανέδειξε μέρος (μικρό) μόνον της ομογενειακής δημιουργικής παρουσίας και στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Όταν ο  μακαρίτης Νικόλαος Μάρτης μιλούσε και αποκαλούσε την Ομογένεια “ατομική βόμβα της Ελλάδος“, ξερε τι έλεγε! Εμείς, θα μεταφέρουμε  εδώ, απλώς, ελάχιστα ενδεικτικά αποσπάσματα από αυτά που ακούσαμε από τα πρωθυπουργικά χείλη.

 

Είπε ο Πρωθυπουργός: “Σε αυτήν την παγκόσμια αναζήτηση ταλέντων, θεωρώ πως σήμερα έχουμε μαζί μας μια φανταστική ομάδα εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων στον τομέα της βιοτεχνολογίας, κάποιοι από τους οποίους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μάχη ενάντια στον Covid. Noubar, Άλμπερτ, George, είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για το έργο σας”.

 

“Θα ήταν πραγματικά κρίμα, με δεδομένο το ταλέντο που έχουμε, ανθρώπων που νοιάζονται για την Ελλάδα -με τη μία ή την άλλη ιδιότητα- να μην το αξιοποιήσουμε αυτό (…) επαναλαμβάνω πως η ιδέα είναι να δημιουργηθεί αυτή η υψηλή ομάδα καθοδήγησης, η οποία θα μπορούσε να συνεδριάζει μέσω zoom μια φορά κάθε τρεις μήνες”.

 

” Η ουσιαστική πρόκληση είναι το πώς θα γίνει η μετάβαση από εκεί που βρισκόμαστε σήμερα, όπου ουσιαστικά έχουμε μια ζωντανή εγχώρια, φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία όμως δεν κινείται ακριβώς σε επίπεδο αιχμής στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης, σε μία βιομηχανία με βάση την καινοτομία, που θα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον αναδυόμενο τομέα της βιοφαρμακευτικής”.

 

ΡΗΡ: Και μόλις που ανοίξαμε μία τόση δα χαραμάδα στην Ομογενειακή πραγματικότητα…