Ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών Προξενείων

Μετασχηματίζονται ψηφιακά οι ελληνικές προξενικές αρχές, ώστε οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να μπορούν να έχουν καλύτερες υπηρεσίες από τα προξενεία. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εξωτερικών έχει ξεκινήσει από τα Προξενεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας ανέφερε συγκεκριμένα: Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού το Υπουργείο Εξωτερικών μεταμορφώνει πλήρως τις παρεχόμενες προξενικές υπηρεσίες. Μαζί με τον Υφυπουργό τον κ. Βλάση εισάγουμε ψηφιακά εργαλεία τα οποία ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά στις Προξενικές μας Αρχές στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Προγραμματίζεται να επεκταθούν στο σύνολο των Αρχών μας εντός του επόμενου έτους. Θα είναι μια καινούργια εποχή για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι ελληνικές προξενικές Αρχές.

Πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να έχουν καλύτερες υπηρεσίες από τα προξενεία. Μέσω των πρωτοβουλιών του κ. Βλάση αναμένεται να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα για πολύ καιρό με τελικό στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό.